logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

OTROŠKI ABONMA 2023/2024

09.09.2023

Tudi letos bomo za naše najmlajše, ki prav tako kot odrasli potrebujejo kulturo, umetnost in občasni pobeg v pravljični svet, organizirali  abonma otroških predstav. Z druščino pisanih pravljičnih junakov  se bomo zabavali in se tudi naučili marsikaj zanimivega. Predstave so primerne za predšolske otroke, osnovnošolce I. in II. triade.

Abonma vključuje 8 predstav, ki bodo praviloma potekale ob četrtkih popoldan v dvorani Doma kulture Gornja Radgona. Cena  abonmaja je 20,00 €, za posamezno predstavo pa  3,00 €.

Abonmaje si že lahko zagotovite v Mladinskem centru, muzeju Špital, v TICu Gornja Radgona in TICu grad Negova.

V primeru višje sile si organizator pridržuje pravico do spremembe programa.

 
Kratka vsebinska predstavitev otroškega abonmaja 2023/2024:

Četrtek, 5. 10. 2023, ob 17.00: BOBI - ČISTO POSEBNI KUŽA
Bobi in njegova bolha sta bila od zmeraj najboljša prijatelja. Skupaj sta se igrala, hodila v trgovino, skupaj sta plesala … Vse do danes, ko Bobi začuti, da mora bolha od doma. Sosedov Floki nima bolhe in tudi drugi psi ne. Zato njegova bolhica, njegova najboljša prijateljica, mora proč.
Predstava je polna navihanih domislic, drobnih nagajivosti in humornih presenečenj. Na zabaven način otroke pritegne v razmislek o čustvih, o sprejemanju samega sebe in o razdvojenosti med tem, kaj čutim in kaj mi svet pravi, da je »prav«.
Razigrano dogajanje v katerem otroci skupaj s kužkom rešujejo težave in izzive se razplete v srečen konec, pesem in ples. Tako nas iskriva zgodba o prijateljstvu pouči tudi o radosti, ki jo vzbuja sodelovanje in medsebojna pomoč.

Četrtek, 9.11.2023, ob 17.00: ČAROVNICA SRŠELA
Ogledali si bomo predstavo o mladi čarovnici Sršeli, ki je zelo osamljena. Ker se čaranja še uči bo potrebovala veliko vaše pomoči. Pridite pogledat česa vse se bo lotila. Mogoče zvarek bo naredila. Predstava le za pogumne je otroke, saj bo Zelda zamešala uroke. A na koncu vedno zmaga dobrota? Neeee, čarovniška lepota!

Torek, 5. 12. 2023, ob 17.00: PRAVLJICA ZA ŠKRATE
Ste vedeli, da imajo v čarobnem decembru škrati največ dela? Ko preberejo na milijone pisem, zavijejo vsa darila in naložijo sani, obesijo svoje škratje nogavice na kamin in čakajo na pravljico, ki se je veselijo vse leto. A kaj, ko so škrati na svetu že stotine let in prav letos je v pravljični knjigi zmanjkalo pravljic. Zato se Škratka Pravljičarka odpravi po svetu poiskati najlepšo pravljico za škrate.
Nekega zimskega dne prispe v čudovit kraj, kjer sreča kopico otrok, ki radi pomagajo. Ko odpre svoje pravljične kovčke s pomočjo otroške domišljije ustvari nov svet in najlepšo pravljico, ki išče in na koncu najde srečen in pravičen konec.
Navdihujoča avtorska predstava navduši različno stare otroke, nasmeje njihove starše in se čudovito zlije s prihodom in obdarovanjem dobrega moža.
 
Četrtek, 4. 1. 2024, ob 17.00: ŠKRATJI DOL
V Škratjem dolu vsi so vedrega obraza, tam žive prijatelji Dedka Mraza. Letos bo dobri mož obdaril tudi njegove pomočnike, pridi pogledat ali bodo uspeli najti svoje najlepše darilo. S seboj prinesi en novoletni okrasek, v Škratjem dolu ga bodo zelo veseli.

Četrtek, 1. 2. 2024: ZAJČKOV ZVONČEK
Če ne moreš zaspati poskusi zamenjati blazino. Ali pa ugasni luč. Če še to ne pomaga preštej ovčke. Ne? Kaj pa druga igrača? Uspavanka in toplo mleko? Prav nič? Seveda, če pa manjka pravljica za lahko noč. Takšna lepa o živalih, ki te bo zazibala v lepe sladke sanje.
V igrivi in razgibani lutkovni predstavi, polni duhovitih človeških in živalskih likov, otroci spoznavajo različne značaje, vzgibe in vrednote. Na videz preprosta vsebina odpira veliko pomembnih vprašanj o sebi, o drugih, o odnosih, odraščanju, človeškem vplivu na okolje in dobrih delih, ki jih lahko nesebično naredimo za druge.

Četrtek, 7. 3. 2024: CEPETAVČEK
Se spomnite gospoda paznika s kapo na štiri vogale? Se spomnite hudomušne in ganljive zgodbe o mali Polonci, ki leseno poleno poimenuje Cepecepetavček in ta postane njen najboljši prijatelj? Naslednji dan ga odnese v Muzej igrač, da ga ne bi stroga soseda, vrgla v peč. Velika vrata se zapro in Polonca preživi noč v Muzeju igrač, kjer se pravljica šele začne. Zjutraj jo najde prijazni gospod paznik in Polonca se odloči, da bo njen lesen možic za zmeraj nosil ime Cepecepetavček in ostal njen najboljši prijatelj. Saj veste, najlepša imena imajo tisti, ki jih imamo radi.

Četrtek, 4. 4. 2024: MALA MURSKA DEKLICA
Mala Murska deklica je doma pod rečno gladino, tam, kjer mlin na Muri obrača svoje kolesje dan za dnem in štorklje pridno čuvajo svoja gnezda. Nekega dne pa si zaželi potovanja. Zaželi si videti kaj je »tam čez hrib«, če je voda morda bolj modra in, če veter piha bolj zabavno in, če sonce vzhaja bolj oranžno.
Zato zaprosi največjega pustolovca, poštarja štrka Jožija, ki je videl že pol sveta, da jo vzame s seboj na pot.
Mala Murska deklica zapusti domači kraj in se odpravi iskat zgodbe iz sveta. Doživi veliko lepega, na svoji poti spozna veliko prijateljev, novih zgodb in nekaj najbolj pomembnega, kar želi deliti z vami.
Predstava odkriva lepote Prekmurja in drugih skritih kotičkov Slovenije, zgodbe mest in prav posebno spoznanje, ki ga vsi poznamo, pa kljub temu potrebujemo Malo Mursko deklico, da nas na iskriv način spomni nanj. Pisano potovanje bo spremljala ljudska glasba, prirejena, kot je še niste slišali, in pomagala preplesti tradicijo s sodobnostjo in vse to na način, ki je blizu najmlajšim. Lepo bo, veselo in čustveno. Zagotovo vas bo zamikalo poiskati katero od pravljic, ki jih skriva dežela Male Murske deklice

Četrtek, 9. 5. 2024: PAVLI IN DIHURČI
Dihur Dihurči in pav Pavli, najboljša soseda na svetu, se skupaj odpravljata na Jamajko, ko spoznata, da lahko na sanjsko potovanje odpotuje le eden. Kateri od živalskih prijateljčkov bo ostal doma? Njuno prijateljstvo se znajde na veliki preizkušnji.
Skozi razgibano zgodbo, ki se odvija ob pravljicah, odlični Reggae glasbi, tekmovanju in nedolžnem sosedskem nagajanju, otroci prepoznajo pripetljaje iz resničnega sveta in se skozi smeh in napete situacije veliko naučijo.
Prijatelja nas opomnita na naše človeške slabosti in pokažeta, da se tekmovalnost in nevoščljivost ne splačata. Bolj se obnesejo prijateljstvo, sodelovanje in spoštovanje različnosti. Zaradi dihurjih dimčkov se boste držali za nos, ob sosedskih prigodah se boste od smeha držali za trebuh in ob koncu predstave še za roke, saj nas bosta živalska prijatelja spomnila, kaj je pravo prijateljstvo.

OTROŠKI ABONMA 2023/2024

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih