logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

OTVORITEV FOTOGRAFSKE RAZSTAVE: Arne Hodalič in Katja Bidovec

11.09.2020

Vabljeni na otvoritev fotografske razstave Arna Hodaliča in Katje Bidovec, bo potekala v petek, 11. septembra, ob 18.00 uri v avli Kulturnega doma Gornja Radgona.

Letos mineva 45. leto od kar so bila globoko v Sahari, na skrajnem zahodu Alžirije, tik ob meji z Marokom, Zahodno Saharo in Mavretanijo postavljena begunska taborišča Sahravijev. Sahraviji so ljudstvo Zahodne Sahare, ki ji v času dekolonizacije afriške celine ni bilo usojeno postati neodvisna država. Danes dve tretjini njihovega ozemlja zaseda Maroko. Taborišča so se spremenila v naselja, poimenovana po mestih v Zahodni Sahari. Eden od njih se imenuje El Aaiún. 

Fotografa in fotoreporterja Arne Hodalič in Katja Bidovec sta se pred nekaj leti lotila fotografiranja ljudstev, ki so se zaradi različnih vzrokov znašli na robu izumrtja. Izhodiščna zamisel je bila fotografirati ljudi v prenosnem studiu, ki omogoča osvetlitev studijske kakovosti. V zahtevnih razmerah sta fotografirala na težko dostopnih območjih Etiopije, Indije, Namibije in nazadnje še na osvobojenem ozemlju Zahodne Sahare.

Vljudno vabljeni!

 

POSEBNO OBVESTILO:
Glede na stanje s COVID-19 vse obiskovalce prosimo, da vzdržujejo primerno medsebojno razdaljo, upoštevajo trenutno veljavne preventivne ukrepe ter da se dogodka udeležijo samo pod pogojem, da so popolnoma zdravi.

OTVORITEV FOTOGRAFSKE RAZSTAVE: Arne Hodalič in Katja Bidovec

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih