logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

OTVORITEV LIKOVNE RAZSTAVE FOREST BATH NANE IRGOLIČ IN ANITE ŠKRLEC

01.09.2023

V petek, 1. septembra 2023, se galerija Doma kulture Gornja Radgona odeva v zeleno. Prijazno vabljeni na otvoritev razstave Forest Bath Nane Irgolič in Anite Škrlec.

FOREST BATH
Umetnici v seriji del Forest Bath (Gozdna kopel) združujeta svoja umetniška stila in izrazna sredstva, dela nastala z namenom prikaza drugačnega pogleda na isto tematiko – intenzivnost občutkov zelene barve. Ob tem se dotikata tudi psiholoških vplivov, ki jih barva dreves prenaša na človeka in raziskujeta s kakšnimi barvami zelena najraje poplesuje.

Zelena nakazuje simboliko rasti, obnavljanja in svežine. Poudarek bo na dinamičnih kompozicijah, ki izžarevajo vitalnost z obilico zelenih elementov.

Sklop umetniških del Forest Bath združuje slike, ki presegajo fizično naravo in se poglobijo v abstraktne pokrajine uma. Umetnici sta uporabili zeleno barvo kot simbol za notranji svet, občutke, sanje in misli.

O zeleni
Občutek, ki ti ga daje življenje obdano v barvo zelenja. Potop v svet čarobnosti, mistike in pomirjene svobode. Sprehod v gozd, kjer se svet spremeni v varno zavetje misli in nepričakovanih odkritij. Kjer je varno misliti svoje resnične, iskrene misli in rasti v svojem ritmu.
-          Nana

 
Zelena je barva narave, rasti, ravnovesja in harmonije. Je protiutež hitremu in hladnemu tempu sodobnega življenja. Ustvarjanje zelenih abstrakcij mi omogoča umik iz mesta, povezavo s sabo ter umiritev po napornem dnevu. Poleg tega zelena nosi tudi zgodovinsko simboliko zdravljenja in stabilizacije ter ima sposobnost vplivanja na čustveno in fizično stanje.
 -          Anita

OTVORITEV LIKOVNE RAZSTAVE FOREST BATH NANE IRGOLIČ IN ANITE ŠKRLEC

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih