logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

OTVORITEV RAZSTAVE RINE GOMBOC: MORE THAN WORDS

04.08.2023

Galerija Doma kulture Gornja Radgona se odeva v nove zgodbe in barve. Prijazno vabljeni na otvoritev razstave More than words mlade umetnice Rine Gomboc v sodelovanju z Ello Litrop in Leandrom Kojcem v petek, 4. avgusta 2023, ob 18. uri.

V avgustu bomo v Domu kulture Gornja Radgona dali na ogled likovna dela treh mladih avtorjev. Razstavlja Rina Gomboc, ki je k sodelovanju pritegnila še dva ustvarjalca. To sta dijakinja Ella Litrop in Leander Kojc. Gimnazijko Rino povezuje z Leandrom to, da ju venomer spremlja njuna skicirka. Oba namreč neizmerno rada rišeta, za razliko od Elle, ki raje ustvarja digitalno. Rina se izraža tudi v fotografiji. Njena najbolj prezentna dela na razstavi pa predstavljajo slikarska platna, ki presegajo tudi 100 cm.

Rina Gomboc, mlada ustvarjalka in dijakinja se v delo potopi s pripravo skic in urejanjem svojih misli. Na papirju naredi hiter »sketch«, ki nato vpliva na nastanek končne slike. Skice so kot dnevnik in lahko stojijo tudi zase. Skicirka je njena redna spremljevalka. Zanimajo jo ljudje in njihove relacije prav tako pa rada preučuje izraze ljudi. Zanima jo estetika, ki je »prifurana« do odličnosti. V njej so postavljeni temelji velike kreativke in sama lahko le upam, da se skozi življenje umetniško realizira. Saj veste, mladi nadobudneži velikokrat poniknejo v stereotipno življenje.

Držimo pesti. Za njena leta je super, ker je prve korake naredila, pokazala je drugačnost, v likovnem kreiranju pa se je spopadla z velikim in majhnim formatom. Zmore razumeti abstraktno razmišljanje, ki dovoljuje svobodo. K sodelovanju je povabila prijateljico Ello Litrop s katero sta ustvarili skupno sliko. Ella pa sicer prav tako ve »iskati samo sebe«, vendar je njen medij za likovno izražanje tablica. K dvema dekletoma sem dodala še svojega učenca in prijatelja Leandra Kojca, osnovnošolca, ki mu je z Rino skupen odnos do skicirke, tudi njega namreč ta venomer spremlja.

Rina se predstavlja s platni, s skicirko ter s kopijami iz skicirke. Rina k platnom dodaja še fotografije, svoje zapiske in načrte iz skicirke. Leander kot snovalec figur, ki potem velikokrat nastopajo v računalniških igricah, razstavlja skicirko ter kopije iz skicirke. Ella se predstavi s tremi zelo zanimivimi digitalnimi slikarskimi deli. Vsi trije so dokazali, da so vredni izpostavljanja.


Avgust 2023, Gornja Radgona

Mag. Saša Bezjak, akademska slikarka
 

OTVORITEV RAZSTAVE RINE GOMBOC: MORE THAN WORDS

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih