+386 (0)2 564 89 07

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

Performans: Rajko Muršič + Ryuzo Fukuhara & koncert NEA boi nula

06.06.2022

18:00 PERFORMANS

Ryuzo Fukuhara in Rajko Muršič, spontana gibno-zvočna improvizacija.

Ryuzo Fukuhara, ples; zvok;
Rajko Muršič, preparirani električni kitari.

V spontanosti izvajanja mousiké, starogrške enotnosti zvoka, giba in glasu, se razpirajo obzorja izkušnje: nepričakovano in človeško, v ujetosti tvarine in neskončnosti duha, doživeto in skupno. Vsak gib je izziv okovom prostora, sleherni dotik zvoka je roganje oklepu časa, in vsak vzdih ter izdih je pričevalec neubesedljivega, neusahljivega. Zvočenje v pregibu prostora, premikanje v prelomu časa, iskanje vizij v improvizaciji se venomer giblje med protencijo postajajočega in retenzijo izginjajočega, v trenutku “tukaj in zdaj”, ki se umika breznu “tam in onkraj”. Improvizacija je življenje. Telo živi in telo zvoči. Duh kriči. Zven in gib spravljata skupaj posvetno in transcendentno, tuzemsko in onkrajno, singularno in univerzalno. Performanca je neskončna sodba. Improvizacija je sinhronizacija.

19:00 KONCERT

NEA boi nula

Nea boi nula je punk'n'rollovski melodični pripovedovalski trio, katerega člani (Bojan Tomažič, Andrej Kustec in Said Bešlagič) so delovali/delujejo v bendih Butli, CZD, Direktna akcija, Blutwurst, Rukola, Onslow. Od 2016 so naredili plošče Konec filma, Takšni kot mi/Ovakvi kao mi, Na predvečer zmage (live v prazni dvorani Gustaf), v tem mesecu izide Realnosti ni, glasbeni pogled na svet, v katerem je vsega preveč, tudi pomanjkanj.

Vstop prost!

Performans: Rajko Muršič + Ryuzo Fukuhara & koncert NEA boi nula

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih