logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Muzej Špital novice

Petkov poetični večer: CVETKA BEVC

15.04.2022
Z uveljavljeno pisateljico, pesnico, scenaristko, glasbenico Cvetko Bevc, ki živi in dela v Murski Soboti, bo Nika Škof v petek, 15. 4. 2022, ob 18.00 v prostorih Muzeja Špital v Gornji Radgoni, govorila o poeziji in njeni vlogi v svetu, ki je usmerjen k storilnosti. O poeziji, ki vabi k čustvovanju ter opozarja na človeške zgodbe.

CVETKA BEVC piše  prozo, poezijo, mladinsko literaturo, dramska dela in filmske scenarije. Nastopa na branjih in literarnih festivalih doma in v tujini (Evropa, Kitajska, Avstralija, Indija, Rusija), izbor njenih pesmi, zgodb in knjig je preveden v številne jezike. Za TV Slovenija piše scenarije za dokumentarne in igrano-dokumentarne filme, kot ustvarjalka radijskih iger je sodelovala z radiem Ljubljana, Maribor, Zagreb, Trst.  Dobitnica več priznanj, med njimi: finalistka za nagrado Kresnice (2022) za najboljšo angažirano pesniško zbirko, posvečeno ženskam, nominirana za nagrado MIRA (2022) Slovenskega centra PEN za celoten literarni opus,  prejemnica nagrade Fanny Hausmann za najboljši pesniški ciklus (2020), večkratna nominiranka za nagrado desetnica in večernica (2012) za najboljše delo na področju mladinske literature, z romanom Potovci finalistka za nagrado kresnik za najboljši slovenski roman (2012), leta 2014 prejemnica nagrade Srebrno pesniško pero na Mednarodnem pesniškem festivalu Slovanski objem v Varni (Bolgarija). Je članica Društva slovenskih pisateljev, Slovenskega centra PEN in uredniškega odbora revije Poetikon. Doslej je izdala pet pesniških zbirk: Prelet žerjavov (2004), Med ločjem (2005), Odbleski (2009), Siringa (2017), In vendar sem (2020).

 

*Dogodek omogočata Zavod Kultprotur in JSKD OI GR.

Foto: Primož Korošec
Petkov poetični večer: CVETKA BEVC

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih