+386 (0)2 564 89 07

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Muzej Špital novice

Petkov poetični večer: NINA KREMŽAR

24.02.2023

Z Nino Kremžar se bomo podali na odprto morje, kjer smo na milost in nemilost prepuščeni temeljnim bivanjskim vprašanjem, kolektivnim zgodbam in osebnim spominom. Nina vešče zarisuje brezčasnost skozi sodobno modernistično poezijo. Lovi izmuzljivo stalnost minevanja in niza odtise brezsnovnega, ki ostaja minevanju navkljub. Ali prav zaradi tega. Vabi nas na odprto morje, v brezkompromisno plovbo med tam, takrat in tukaj, zdaj. Med nikoli in zmeraj. Med nekoč in slej ko prej.


V petek, 24. 2. 2023, bo ob 18.00 v prostorih Muzeja Špital z Nino Kremžar govorila Nika Škof.


Nina Kremžar je rojena v Ljubljani. Magistrirala je na oddelkih za anglistiko ter primerjalno književnost, trenutno pa je doktorska študentka literarnih ved na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer se ukvarja s prevajanjem sodobne ameriške poezije. Piše poezijo in prozo, ki jo objavlja v različnih slovenskih literarnih revijah in nekaterih mednarodnih zbornikih. Za svoje pesmi in zgodbe je s strani slovenskih založb prejela nekaj nagrad, med drugim Airbeletrinino nagrado za najboljšo zgodbo in naziv vitezinje poezije na Pesniškem turnirju založbe Pivec. 2018 je postala zmagovalka festivala Urška, zato je njen pesniški prvenec Dostop na odprto morje izšel jeseni 2019. Je glavna in odgovorna urednica literarne revije Nebulae.*Petkove poetične večere omogočata Zavod Kultprotur in JSKD OI GR.

Petkov poetični večer: NINA KREMŽAR

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih