logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Muzej Špital novice

Petkov poetični večer: URŠA MAJCEN

07.07.2023

Ekosistem tišine je pesniški prvenec Urše Majcen, ki ga bo v pogovoru z Niko Škof predstavljala v petek, 7. 7. 2023, ob 18.00 v prostorih Muzeja Špital v Gornji Radgoni.


V intervjuju za časnik Delo je Urša o pisanju poezije zapisala: »Skozi poezijo se nenehno razgaljam in učim bivati brez kože, brez sramu, /…/. Zanimajo me goni in občutja, ki jih potlačimo in jih najraje zanemarimo – tèma, krivda, tesnoba, zapuščenost, občutek dolžnosti ali odgovornosti, sprevrženosti, hrepenenja, nesposobnosti in predvsem strah. V iskanju srčike absurda bivanja in v prestopanju med simbolnim in realnim iščem nekakšno sadomazohistično lepoto agonije obstoja in občutek, da se vsaj sizifovsko premikam proti odgovoru na vprašanje biti. Vse moje pisanje je na neki način zgolj skozi osebni pogled skrivenčeno nenehno postavljanje najširšega in najosnovnejšega vprašanja – kako bivati in predvsem čemu.«


Urša Majcen je dramatesa, scenaristka, pesnica in diplomirana dramaturginja. Deluje tako znotraj kot zunaj institucionalne produkcije, svoje delovanje pa širi tudi na področje (multimedijskega) performansa, najraje v liminalnem prostoru subverzije. Je prejemnica študentske Prešernove nagrade, Župančičeve frulice in avtorica nominiranega dramskega besedila za nagrado Slavka Gruma. Njena dramska dela so bila večkrat bralno uprizorjena, po njenih scenarijih pa je nastalo več kratkih filmov. Njen pesniški prvenec Ekosistem tišine je izšel konec leta 2021. Teoretska, uredniška in umetniška besedila so objavljena v številnih tiskanih in virtualnih medijih. Je tudi članica gledališkega kolektiva Reaktor in ena od objavljenih avtorjev odmevne antologije mladih pesnikov Bog si ga drka na nas.


*Petkove poetične večere omogočata Zavod Kultprotur in JSKD OI GR.

Petkov poetični večer: URŠA MAJCEN

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih