logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

POLETNA MUZEJSKA NOČ 2015

20.06.2015
Poletna muzejska noč je največja promocijska akcija slovenskih muzejev in galerij, pridružujejo se ji tudi številni drugi zavodi in ustanove, ki izvajajo programe iz področja kulturne dediščine, umetnosti, kulture, zgodovine. Povezovalni projekt, prilagojen na urbano območje, je bil že od začetka zasnovan tako, da predstavlja ustanove in njihove vsebine kot prostore sproščenega preživljanja prostega časa. Ideja se je porodila iz poznavanja podobnih dogodkov v tujini in iz želje na privlačen način predstaviti razstavišča javnosti in jih približati ljudem.

To leto se skupni akciji pridružuje tudi Muzej Špital. Na ta dan Muzej Špital vabi na brezplačen ogled muzejskih zbirk med 18. in 23. uro, za vas pa smo pripravili tudi pester program.

Ob 19. uri vas vabimo na literarni performans z Manjo Šturm Dolinšek, ob 21. uri pa na voden ogled muzejske zbirke.

Manja Šturm Dolinšek (1962) biva in ustvarja v Radencih. Z rimami se je poigravala že v otroštvu. Občasno se udeleži kakšnega literarnega natečaja, da umeri svoj ustvarjalni kompas. Skozi ritem in melodijo jezika izraža osebno izkušnjo, hrepenenja in domišljijo. Javnosti bo predstavila svoje besedilne kreacije v igrivem literarnem performansu.
POLETNA MUZEJSKA NOČ 2015

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih