+386 (0)2 564 82 40

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

POSLUŠALNICA: SLUDGE

18.09.2020

Glasbena poslušalnica se bo tokrat spustila v sluzasto glasbeno tvorbo po imenu SLUDGE METAL.
Mešanica med doom metalom in hardcore punkom se je rodila nekje na pacifiškem severozahodu v ZDA, za pionirje pa veljajo MELVINS. Melvinsi s svojim "košatim" leaderjem Buzzom Osborne-om so pustili tudi močan pečat na poznejši grunge sceni, med drugim tudi na velikem Cobainu. Širše zanimanje kritikov so vzbudili z albumom Lysol, na svetovno heavy glasbeno sceno pa so se postavili z, že skorajda legendarnim, albumom Houdini. Komad Honey Bucket se je vrtel celo na MTVju.

Po nekem naključju se je sčasoma vpliv Melvinsov, njihove glasbe in zvoka razširil do močvirij Louisiane. Sludge metal je očitno zaradi prostranih in neugodnih močvirij, imenovanih Bayou, tukaj našel svoj naravni habitat in pognal močne korenine. Še posebej New Orleans je zaradi svoje bogate zgodovine, mešanice mnogih kultur, tradicij in vplivov postal gojišče številnih bandov. Začasnih ali pa takšnih, ki še danes narekujejo smernice heavy glasbe. Fante je takoj pritegnil težki, sluzasti zvok Melvinsov. Sčasoma so ugotovili, da lahko z upočasnitvijo kitarskih riffov in nižjo uglasitvijo dosežejo še težji zvok. Rodili so se bandi, kot so EYEHATEGOD, CROWBAR, DOWN, CORROSION OF CONFORMITY, SUPERJOINT RITUAL etc., če naštejemo samo najbolj poznane. Revščina, naravne nesreče, odvisnosti ter osebne tragedije - spotoma so pobrali še vplive bluesa - sestavljajo material, iz katerega ti bandi kujejo enega najtežjih, najbolj "mastnih" zvokov na glasbeni sceni.

Za glasbeno "mazanje" bo skrbel DJ KrK.

Pričnemo ob 19.30 z ogledom dokumentarca NOLA: Life, Death & Heavy Blues from the Bayou.

Vstop prost. Število obiskovalcev bo omejeno na 30 oseb. 

POSEBNO OBVESTILO:
Glede na stanje s COVID-19 vse obiskovalce prosimo, da vzdržujejo primerno medsebojno razdaljo, upoštevajo trenutno veljavne preventivne ukrepe ter da se dogodka udeležijo samo pod pogojem, da so popolnoma zdravi.POSLUŠALNICA: SLUDGE

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih