logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

Potopis: Moj Camino

28.10.2023

V soboto, 28.10.2023 vas vabimo na nadvse zanimiv potopis Moj Camino. 


Pri nas znana kot Jakobova pot v mednarodnih vodah sliši na ime Camino. Ta skrajšana različica imena El Camino de Santiago pomeni zgolj pot, pravzaprav pa gre za več romarskih poti, ki vse vodijo do cerkve sv. Jakoba v Santiagu de Compostela na severozahodu Španije. Tokrat se bomo posvetili Ninovi poti od Bilbaa do Finisterre, t.i. Camino del Norte.


Radgončan Nino Irgolič je star 25 let s 7 letno kariero profesionalnega nogometaša, ki ga je preko poškodbe in težav z zdravjem usmerila drugam. To potovanje je bilo za Nina prva tovrstna izkušnja, ki ga je navdihnila notranja potreba po tem, da se vrne nazaj k sebi in ugotovi, kdo pravzaprav je, in čemu se v življenju želi posvetiti.


Pravijo, da “Cilj Camina je najti pot do sebe. Ne do Santiaga do Compostela.” Tudi Nino se je za to pot odločil iz osebnih razlogov, ki jih bo pojasnil v sklopu samega dogodka, ampak sam pravi da je bila ta odločitev zanj "ena izmed boljših trenutno v mojem življenju saj sem skozi teh 30 dni lahko našel spet nazaj vero vase in v življenje."


Po potopisu nas bo Nino pogostil z jedmi, ki so ga hranile na tej romarski poti, kot so sveže pečen kruh z drožmi, humus, sveža zelenjava, palačinke z drožmi, čokolada iz Švice (tudi tu se skriva zgodba, ki jo bo pojasnil na potopisu) ter voda z limono in ingverjem, pa še kaj.


Pridite, in se nam pridružite na tem nadvse zanimivim potopisom, ki obljublja veliko več kot zgolj opis neke poti, potovanja - je osebna zgodba, v pravem pomenu besede, pripoved o tem, kako nas lahko potovanja zaznamujejo, nas spremenijo in nam odkrivajo notranje poti in raziskovanja.


Se vidimo v soboto 28.10.2023 ob 18.30 uri.

Potopis: Moj Camino

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih