logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

Potopisno predavanje: Uzbekistan - Zlatko Šajhar

12.05.2023
Uzbekistan je območje na juga skrito za visokimi gorami Irana in Afganistana ter puščavo Karakum na severu, med mogočni reki Amur Darjo in Sir Darjo in neskončne stepe Kazahstana. Skozenj je vodila svilna pot in bogastvo dežele je privlačilo mnoge osvajalce. Od Perzijcev, Aleksandra Velikega, Mongolov do komunistov Sovjetske Zveze.
Vsi ti osvajalci pa niso samo uničevali, še več so pustili deželi in to od hrane, običajev do mogočne arhitekture, ki so jo že v sovjetskih časih zgledno obnavljali, da lahko ponovno občudujemo izjemne gradbene in umetniške sposobnosti takratnih ljudstev. Samarkand, Buhara, Hiva, Taškent in Farganska dolina še danes v nas vzbudijo podobe karavan otovorjenih s svilo in drugimi dragocenostmi na poti v Evropo ali nazaj na Kitajsko.Vljudno vabljeni v prostore mladinskega centra v petek, 12.05. ob 19:00 uri.
Se vidimo!
Potopisno predavanje: Uzbekistan - Zlatko Šajhar

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih