logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

POZIV ZA PRIJAVO NA DOGODEK PRAZNIK GLASBE

03.06.2024
Spoštovani glasbeniki na območju celotnega Pomurja!


Zavod za kulturo turizem in promocijo Gornja Radgona, Občina Gornja Radgona in JSKD OI Gornja Radgona vas vljudno vabimo k sodelovanju na prireditvi »PRAZNIK GLASBE«, ki bo potekala 21. junija 2024, od 16. ure naprej, v parku pri Domu starejših občanov Gornja Radgona in pri Mladinskem centru Gornja Radgona. V primeru slabega vremena se bo prizorišče preselilo v Dom kulture Gornja Radgona in v Mladinski center.

Praznik glasbe je del svetovne iniciative Fête de la musique, ki je nastala leta 1982 v Franciji na pobudo takratnega ministra za kulturo Jacquesa Langa. Ugotovil je, da je v Franciji toliko ljudi vseh generacij, ki se ukvarjajo z glasbo, da je preprosto treba določiti dan, ko bodo francoska mesta zasijala v vsej svoji glasbeni veličini in se bo muziciralo povsod. Izbran je bil 21. junij, prvi poletni dan, ko je dan najdaljši in noč najkrajša v letu. Danes Fête de la musique vključuje več kot 150 držav in več kot 700 mest z vsega sveta. Že enajstič se bo praznovanju pridružila Slovenija z različnimi mesti, letos prvič tudi Gornja Radgona. Praznik glasbe se odvija po naslednjih smernicah Fête de la musique:

  • festival je namenjen živi glasbi, glasbenikom, raznolikim glasbenim žanrom, ljubiteljem in profesionalcem,
  • vsi koncerti/nastopi so brezplačni za poslušalce,
  • (so-)organizatorji se zavežejo k promociji žive glasbe in neprofitnemu delovanju,
  • festival je predvsem dogodek, ki se odvija na prostem, na ulici, v parkih, igriščih, priložnost ponuja vsem, ki se želijo na dogodku predstaviti s svojo glasbo,
  • ker je nastopanje omogočeno vsakomur, ki želi muzicirati na organiziranem uličnem dogodku, honorarji nastopajočim niso predvideni, so pa nastopajoči pozvani, da v skladu z uličnimi glasbenimi dogodki pristavijo klobuk ali kovček za prostovoljne prispevke občinstva,
  • v kolikor se koncerti odvijajo v dvorani ali v drugem prostoru mora biti zagotovljen brezplačen dostop,
  • festival je priložnost, da se glasba pojavi na neobičajnih prizoriščih, kot so muzeji, bolnišnice in drugi javni prostori.

Dragi glasbeniki vseh zvrsti, vabljeni torej, da skupaj z nami počastite svetovni »Praznik glasbe«, 21. 6. 2024, od 16. ure naprej. Poskrbeli bomo za prigrizek in pijačo. 

V kolikor se odločite sodelovati, prosim, izpolnite priloženo prijavnico najkasneje do 3. 6. 2024 in jo pošljite nazaj kar po e-pošti na naslov: oi.gornja.radgona@jskd.si.

Organizacijski odbor:
Zavod Kultprotur
Občina Gornja Radgona
JSKD OI Gornja Radgona

POZIV ZA PRIJAVO NA DOGODEK PRAZNIK GLASBE

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih