+386 (0)2 564 82 40

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

PRAZNIČNI ŽUR

20.12.2014
KOALA VOICE
Zasavske koale so na domačo sceno eksplodirale tako rekoč čez noč. Odkar je četverec leta 2012 pričel igrati v živo, je zabeležil že lepo bero koncertnih in festivalskih nastopov – vključno z zmago na letošnji Špil ligi Kina Šiška in uvrstitvijo v karavano Klubskega maratona Radia Študent. Kako tudi ne, saj so njihove pesmi tako poskočne in mladostno razigrane, kot jih v slovenskem "indie rocku" še nismo slišali, obenem pa svojimi pop refreni nemudoma zlezejo neposredno pod kožo. Tik pred izidom je že tudi prvenec skupine, ki ga producira sam Peter Dekleva (Srečna mladina, Gušti, Adam). Rokenrol z disko ritmi, drzen in svojeglav pop, ali vendar naiven in spontan amalgam obojega? Prepričajte se sami!

NAPRAVI MI DETE
Za izzivalnim imenom, ki je pravzaprav balkanski odgovor na angleški "Marry me!", se skriva Katarina Rešek, glasbenica, režiserka, didžejka in nasploh navdušena multidisciplinarna ustvarjalka. V solo različici se pradstavlja oborožena s samplerjem, vokalnimi efekti in divjimi animacijami. Pesmim, znanim že iz bendovske inkarnacije, dodaja svežo, eksperimentalno noto, v jedru svoje glasbe pa seveda ohranja razdvojenost med neokrnjeno igrivostjo in srce parajočo melanholijo. Dovolite si nasičeno praznično vzdušje potisniti še stopničko više in zakličite znani slogan: "Vsak dan je rojstni dan!"

DJ HOLOMONDO
Pred, med in po koncertih vas bo na plesišče zvabljal DJ Holomondo, ki bo šaril po desetletjih popularne glasbe, na dan privlekel hitiče, ki so vam na skrivaj všeč, in pritisnil plej. Od rokenrola šestdesetih do dandanašnjih hip hop hitov je mogoče vse!
PRAZNIČNI ŽUR

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih