logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

Praznik glasbe

21.06.2024
PRAZNIK GLASBE
petek, 21.6., od 16h - 21h
V petek, 21. junija 2024, bo zazvenela glasba širom Slovenije. Iniciativi Fête de la Musique se tokrat pridružuje 25 mest, med njimi prvič tudi Gornja Radgona. Predstavil se bo pester zbor glasbenikov vseh generacij in glasbenih zvrsti.

Nastopajo tako znani kot popolnoma neznani glasbeni ustvarjalci, ki s svojo umetnostjo poskrbijo, da se ta dan spremeni v največjo zabavo na svetu. Vsi nastopi so namreč na prostem, brezplačni za javnost, s čimer se promovira glasbeno ustvarjanje, umetnost pa hkrati naredi dostopno prav vsem.
Praznik glasbe je del svetovne iniciative Fête de la musique, ki je nastala leta 1982 v Franciji na pobudo takratnega ministra za kulturo Jacquesa Langa. Ugotovil je, da je v Franciji toliko ljudi vseh generacij, ki se ukvarjajo z glasbo, da je preprosto treba določiti dan, ko bodo francoska mesta zasijala v vsej svoji glasbeni veličini in se bo muziciralo povsod. Izbran je bil 21. junij, prvi poletni dan, ko je dan najdaljši in noč najkrajša v letu. Danes Fête de la musique vključuje več kot 150 držav in več kot 700 mest z vsega sveta.
Nastopili bodo:
ob 16.30 - učenci ZGŠ Maestro, v Domu starejših občanov Gornja Radgona;
od 16. ure naprej na Trgu svobode Gornja Radgona (pri Mladinskem centru):
- Ljudske pevke Apače,
- etno folk glasbena skupina Bosi,
- Pihalni orkester Gornja Radgona,
- Tamburaško društvo Apače,
- Ukulada,
- Dare Acoustic,
- glasbena skupina Mind Juice,
- glasbena skupina Impulz.

V primeru slabega vremena bo prireditev potekala v Mladinskem centru Gornja Radgona.
Se vidimo!
Praznik glasbe

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih