logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

PREDAVANJE DARIA CORTESEJA: SUPERHRANA!

08.12.2017
Kaj je superhrana? Po tradicionalni kmečki pameti in vsakodnevnih sodobnih izkušnjah vsaka hrana, ki daje moč, omogoča krepko počutje, bistro glavo ter ne le preprečuje, temveč onemogoča razvoj bolezni. Le da ji nekdaj niso rekli superhrana, temveč le hrana. Kajti hrana je super. Samo da je hrana. A kaj, ko veliko tega, kar velja za hrano, ni hrana.
V današnjem času se je izraz »superhrana« uveljavil za hrano s posebnim pomenom, za hrano, ki je nekaj več. Zanimivo, da vsa prihaja od nekje drugje – kot da je tu okoli ni – in seveda ima svojo (super)ceno.
Kaj je sploh naravna hrana za človeka, kako pridemo do nje in kaj naredi v nas oziroma naše telo z njo? Tako bo beseda na predavanju med drugim tekla tudi na temo farmakodinamike in farmakokinetike hrane, s posebnimi in izjemnimi dodatki vred.
Kaj naj torej človek jé, da jê? Pri moči, naravno poln življenja in z energijo, ki se zliva čez rob? Enostavno: hrano. Naravno hrano.
Predava Dario Cortese, ki zelo rad kultivira lakoto, s pomočjo katere je napisal kar nekaj knjig na prehransko temo, med njimi tudi nekaj divjih. Zato ne pričakujte, da na predavanju ne bo govora o koprivah, hmelju, čemažu in drugih užitnih divjinkah. Je pa res, da predavanje ne bo vegetarijansko.
8. 12. 2017, ob 19.00 uri, Mladinski center Gornja Radgona
Vstopnine ni!
Vabljeni!
PREDAVANJE DARIA CORTESEJA: SUPERHRANA!

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih