logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

PREDAVANJE: Hidrolati

18.06.2024

PREDAVANJE Hidrolati - "naslednja" stopnja aromaterapije
torek, 18.6. ob 18.uri

Mladinski center Gornja Radgona

Prispevek: 10€*
(Plačilo osebno v MC v gotovini v času odprtja ali prek TRR)
*Sofinancirano s strani Mladinskega centra Gornja Radgona.
Prijave: info@mcgr.si ali osebno v Mladinskem centru Gornja Radgona


Ali si vedel/a, da so starodavna ljudstva verjela, da se v zeliščni oz. cvetni vodici, ki jo imenujemo hidrolat, nahaja prava esenca rastline? Da je hidrolat v zgodovini veljal za bolj superiornega od eteričnega olja? Si že slišal/a za hidrolat in kakšna je njegova povezava z eteričnim oljem?


Hidrolati so tisočletja veljali za glavni proizvod destilacije in naj bi tako bili »starodavna« oblika aromaterapije. Danes doživljajo svoj preporod in krasno dopolnjujejo druga aromatična sredstva naravnega zdravilstva. Veljajo za »nežnejše sestre eteričnih olj«.


Mnogokrat prihaja do zmede pri poimenovanju in definicijah, kaj hidrolat sploh je in kako ga uporabiti. Pomembno je, da si kot potrošnik dobro informiran in da se zavedaš, skozi kaj vse se odraža njegova kakovost.
Če za hidrolat slišiš prvič, se boš v uvodu predavanja sprehodil/a skozi njegovo zgodovino in način pridobivanja. V nadaljevanju boš spoznal/a širok spekter uporabe tako doma kot pri negi ranljivejših oz. občutljivejših skupin in na kaj biti pozoren pri nakupu.
Na predavanju boš lahko povonjal/a številne hidrolate, ki so pridobljeni iz aromatičnih rastlin, vzgojenih, nabranih in destiliranih na kmetiji Veberičevih na Stavešinskem Vrhu.
Pridi in preveri, kateri hidrolat tvojemu nosu najbolj diši. Na predavanju boš dobil/a odgovore:

  • Kaj pravzaprav hidrolat je in kakšna je definicija hidrolata?
  • Na kak način lahko uporabimo hidrolate doma?
  • V katerih produktih najdemo hidrolat kot sestavino?
  • Zakaj so po eni strani tako mogočni in hkrati tudi zelo krhki proizvodi?
  • Kako jih shranjujemo?
  • Katera vprašanja si moramo postaviti glede kakovosti hidrolata?

Kdo predava?
Suzana Simenčič je certificirana NPK aromaterapevtka, ki skupaj z življenjskim sopotnikom Simonom Veberičem, na majhni družinski kmetiji na Stavešinskem Vrhu, raziskuje proces pridelave hidrolatov in eteričnih olj.

Delujeta pod blagovno znamko Alchemia Pannonica Aroma zelišča. Če Simon pokriva bolj tehnološki del sušenja in destilacije zelišč, se Suzana posveča razvoju izdelkov in aromaterapevtskemu svetovanju. Pri svojem delu uporablja celovit pristop k človekovemu dobremu počutju.

Suzana je naravne esence in s tem eterična olja začela odkrivati, ko je skorajda čez noč postala občutljiva na vse sintetične vonje. Začela je odstirati tančice sveta aromaterapija. Izkušnje seans meditativnega raziskovanja duše (tako lastne, kot delo s strankami) so ji dokončno dale zaupanje v zeliščarsko pot, hkrati je pri delu z zemljo našla idealno protiutež popotovanjem po duhovnih sferah.


________________________________________________________________________

IZJAVA O OMEJITVI ODGOVORNOSTI


Informacije podane na predavanju ne morejo nadomestiti obiska pri zdravniku. Strokoven zdravstveni nasvet, diagnozo ali zdravljenje lahko določi le zdravnik / terapevt v osebnem razgovoru s posameznikom. Vsebina predavanja je namenjena splošni informiranosti,

informacije podane na predavanju vam lahko pomagajo, da se pripravite na pogovor s strokovnim zdravstvenim osebjem in podate dodatne predloge.

Pri izbiri posameznega aromaterapevtskega izdelka in pred samo uporabo le-tega, si vedno preberite kontraindikacije in preverite varnost uporabe v strokovni literaturi.

PREDAVANJE: Hidrolati

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih