+386 (0)2 564 82 40

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

PREDAVANJE TOMA IN BOJANE KRIŽNAR: GOBAVOST 2018

16.06.2018
Vabljeni na predavanje z multivizijo Bojane in Toma Križnarja, neumorna aktivista za človekove pravice, na temo "gobavost 2018", ki so bo odvijalo 16. junija 2018 ob 18. uri v Domu kulture Gornja Radgona. Kaj več o samem predavanju pa zakonca pravita takole:

Globalno politiko si vse bolj prilaščajo kanibali in pedofili. Nikjer na planetu se to ne vidi lažje kot v Afriki. Čeprav glani akterji na vse načine preprečujejo dostop medijem in borcem za človekove pravice, sva se z ženo Bojano zadnjo zimo po dveh letih neuspelih poskusov ponovno vtihotapila v zaprta in oblegana vojna področja v Nubskih gorah in Modrem Nilu.

Ko sva visoko nad sudansko savano snemala žrtve tuje vojne za nadzor naravnih virov so se v objektivih najinih kamer nenadoma začeli pojavljati domačini brez prstov, nosov in oči.

Šokirana sva prepoznala znake gobavosti, ki jih do sedaj še nikoli nisva opazila.

Gobavost je nalezljiva bolezen razpadanja človeškega mesa, ki jo prenaša bacil, ki ga je leta 1887 odkril norveški znanstvenik Nansen. Ljudje se okužijo prek telesnih tekočin in trohnijo več let pri živem telesu. V srednjem veku in do pred kratkim so žrtve te skrajne bede v grozi ločili od družin, jih izolirali in izobčili na najteže dostopne kraje, kjer so umirali brez vsake pomoči v največjem trpljenju.

Ampak zdaj smo leta 2018 in moderni antibiotiki uspešno zdravijo tudi to bolezen prekletih in zavrženih nekoč od Boga in človeštva. Gobavost je danes pregnana praktično s celega planeta – le v Nubskih gorah in Modrem Nilu se očitno ponovno širi.

To pa zato ker kanibali in pedofili ne pustijo nikogar zraven.

Se bo Svetovna zdravstvena organizacija odzvala na najine klice na pomoč najbolj nedolžnim staroselcem?
Kaj pa Združeni narodi in agencije?
Z Bojano vam bova brez zadržkov zaupala vse izkušnje.

Vstopnine ni, zbirajo se prostovoljni prispevki.
PREDAVANJE TOMA IN BOJANE KRIŽNAR: GOBAVOST 2018

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih