logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

Predstava za otroke: MALA MURSKA DEKLICA

04.04.2024

Mala Murska deklica je doma pod rečno gladino, tam, kjer mlin na Muri obrača svoje kolesje dan za dnem in štorklje pridno čuvajo svoja gnezda. Nekega dne pa si zaželi potovanja. Zaželi si videti kaj je »tam čez hrib«, če je voda morda bolj modra in, če veter piha bolj zabavno in, če sonce vzhaja bolj oranžno.
Zato zaprosi največjega pustolovca, poštarja štrka Jožija, ki je videl že pol sveta, da jo vzame s seboj na pot.
Mala Murska deklica zapusti domači kraj in se odpravi iskat zgodbe iz sveta. Doživi veliko lepega, na svoji poti spozna veliko prijateljev, novih zgodb in nekaj najbolj pomembnega, kar želi deliti z vami.
Predstava odkriva lepote Prekmurja in drugih skritih kotičkov Slovenije, zgodbe mest in prav posebno spoznanje, ki ga vsi poznamo, pa kljub temu potrebujemo Malo Mursko deklico, da nas na iskriv način spomni nanj. Pisano potovanje bo spremljala prirejena ljudska glasba, ki bo pomagala preplesti tradicijo s sodobnostjo na način, ki je blizu najmlajšim. Lepo bo, veselo in čustveno. Zagotovo vas bo zamikalo poiskati katero od pravljic, ki jih skriva dežela Male Murske deklice.

 

V Domu kulture Gornja Radgona na sporedu v četrtek, 4. aprila 2024, ob 17. uri.

Izvedba: KU-KUC gledališče.
Najbolj primerna za: Vrtec 3-6, OŠ I. in II  triada.

Za abonma in izven. Cena abonmaja je 20,00 €, za posamezno predstavo pa 3,00 €.
Abonma vključuje 8 predstav, ki bodo potekale ob četrtkih popoldan v dvorani Doma kulture Gornja Radgona. 

Abonmaje in vstopnice si že lahko zagotovite v TIC-u Gornja Radgona, uro pred pričetkom predstave pa tudi na blagajni Doma kulture Gornja Radgona.

Predstava za otroke: MALA MURSKA DEKLICA

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih