logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

PREDSTAVITEV KNJIGE BOJANA TOMAŽIČA: VMES

17.02.2018
Bojan Tomažič (avtor knjig Mobiliziranci, Konjska zarota, Vonj ljubezni) je v letu 2017 pri Založbi Pivec izdal knjigo Vmes. V knjigi kratke proze je sedem besedil, naslovna Vmes nas popelje v čas, ko so nacisti reševali vprašanje čistosti rase z evtanazijo telesno in duševno prizadetih. Avtor je z obsojenimi na smrt v avtobusu, ki jih pelje v smrt.
"Seveda zaradi tistega, kar so takrat počeli, a tudi zaradi tistega, zaradi česar zdaj trpimo," avtor opiše razloge za izbiro teme.
V knjigi so še zgodbe o prvem Titovem govoru po vojni v Ljubljani, o atentatu na kralja Aleksandra v Marseilu, o božjih sodbah, o Pohorskem bataljonu in o apokalipsi.
Bojan Tomažič je tudi glasbenik (Butli, CZD, HUM, MTT, Rukola, Onslow), avtor glasbe in besedil za njegove in druge bende in novinar Večera.
Na predstavitvi bosta v akustični verziji nekaj njegovih pesmi zaigrala in zapela Eva Tomažič in Said Bešlagič iz Onslowa.
PREDSTAVITEV KNJIGE BOJANA TOMAŽIČA: VMES

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih