+386 (0)2 564 82 40

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Muzej Špital novice

PREDSTAVITEV NOVE KNJIGE KAROLINE KOLMANIČ, NOVELE

07.02.2020

Bodi dober, delaj dobra dela, nikomur ne škoduj: pripovedni ton pisateljice je kot klic, da je v vsaki zapisani besedi življenje. Živimo v kulturi, v kateri trajno negujemo vrednoto, da je življenje vsakega človeka enkratno, osebno, neponovljivo. In še vse kaj drugega kot samo to nam sporoča čisti svet Karoline Kolmanič. (prof. dr. Cvetka Hedžet Toth)

Karolina Kolmanič, rojena v Lomanošah v občini Gornja Radgona, je avtorica številnih romanov, povesti, kratke proze in zbirke dramskih besedil. Končala je učiteljišče v Mariboru in doštudirala na Višji pedagoški šoli v Ljubljani iz slovenščine in nemščine. Poučevala je na osnovnih šolah v Kuzmi, Gederovcih in na Osnovni šoli II v Murski Soboti. Objavlja tudi v literarnih revijah. Članica Društva slovenskih pisateljev je od leta 1969. Njene prve knjižne objave segajo v šestdeseta leta, l. 2000 pa je izdala svoj avtobiografski roman Ni sonca brez senc. Tudi sicer je v študijah in spremnih besedah o njenem opusu mogoče zmeraj znova zaslediti, da pri pisanju izhaja iz osebnih izkušenj. Tisto, kar je sama doživela, zna preoblikovati v berljive, pogosto napete zgodbe.

V okviru praznovanja Prešernovega dne vas v petek, 7. 2. 2020, ob 17. uri vabimo v muzej Špital na predstavitev najnovejše knjige Karoline Kolmanič, Novele. Vstop prost!

PREDSTAVITEV NOVE KNJIGE KAROLINE KOLMANIČ, NOVELE

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih