logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Grad Negova novice

PREDSTAVITEV PROJEKTA CELOVITA OBNOVA DELA KULTURNEGA SPOMENIKA DRŽAVNEGA POMENA NEGOVA - GRAD

09.11.2023

Vljudno vabljeni na predstavitev projekta »Celovita obnova dela kulturnega spomenika državnega pomena Negova – Grad, EŠD 484«, ki ga Ministrstvo za kulturo izvaja v okviru Načrta za okrevanje in odpornost, Razvojno področje: Pametna, trajnostna in vključujoča rast, Komponenta 4: Trajnostni razvoj slovenskega turizma, vključno s kulturno dediščino (C3 K4), Ukrep: Trajnostna obnova in oživljanje kulturne dediščine in javne kulturne infrastrukture ter vključevanje kulturnih doživetij v slovenski turizem (C3.K11.ID).


Predstavitev bo potekala v četrtek, 9. 11. 2023, s pričetkom ob 12. uri, v renesančni poročni dvorani novega gradu Negova.


Cilj projekta je obnova, revitalizacija in ohranitev kulturnega spomenika državnega pomena Negova – Grad. V sklopu projekta se bo izvedla obnova starega gradu Negova in S obrambnega stolpa z ureditvijo za predvidene programske vsebine ter ureditev odprtih površin.


Projektno dokumentacijo bosta predstavili odgovorni arhitektki Teja Savelli in Ana Merklin iz podjetja Projekt d.d. Nova Gorica.

PREDSTAVITEV PROJEKTA CELOVITA OBNOVA DELA KULTURNEGA SPOMENIKA DRŽAVNEGA POMENA NEGOVA - GRAD

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih