+386 (0)2 564 82 40

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Grad Negova novice

PRIDRUŽI SE RURITAGE FOTO NATEČAJU!

17.07.2020

Želite svetu pokazati zakaj je območje občine Gornja Radgona nekaj posebnega? Če je temu tako, se pridružite RURITAGE fotografskemu natečaju!  Gre za edinstveno priložnost, da tudi lokalne skupnosti osvetlimo potencial naše naravne in kulturne dediščine!

Fotografski natečaj je organiziran znotraj projekta RURITAGE.  Gre za evropski raziskovalni projekt, ki si prizadeva preobraziti podeželska območja v smeri trajnostnega razvoja in izboljšati potencial njihove izjemne kulturne ter naravne dediščine. Devetnajst podeželskih območij, vključno z gradom Negova, pri projektu sodeluje že od začetka, kot vzorčni modeli (role-models) ali kot njihovi replikatorji (replicators). Kot dodatni replikatorji pa se je projektu pridružilo še sedemnajst podeželskih območij. Vsa sodelujoča podeželska območja sedaj vabimo, da se pridružijo RURITAGE fotografskemu natečaju.

Fotografski natečaj bo potekalo od 1. junija do 31. oktobra 2020, sodelujejo pa lahko tako posamezniki, kot organizacije. Za prijavo je potrebno predložiti fotografije podeželskih območij, ki so del projekta RURITAGE. Fotografije naj odražajo edinstvenost podeželskega teritorija ter osvetlijo njegovo naravno in kulturno dediščino. Zaželjeno je, da se preko fotografskih podob osvetlijo tudi lokalna regenerativna dejanja, in sicer: romanje, odpornost, pridelovanje lokalne hrane, krajina, migracije ter umetnost in festivali.

Zmagovalec RURITAGE fotografskega natečaja bo povabljen na zaključno konferenco projekta, ki bo leta 2022 v PARIZU. Najboljše fotografije bodo razstavljene na sedežu organizacije UNESCO, predstavljene pa bodo tudi na spletnih straneh projekta in  partnerjev v projektu, vključno z organizacijami UNESCO, ICLEI Europe, Univerza v Bologni, KULTPROTUR, KIBLA...

Za več informacij o RURITAGE fotografskemu natečaju obiščite spletno stran RURITAGE.

Podrobnejša navodila RURITAGE fotografskega natečaja si lahko ogledate tukaj.

Za prijavo na RURITAGE fotografski natečaj oddajte vaše fotografije preko tega obrazca.

Vljudno vabljeni, da se pridružite RURITAGE fotografskemu natečaju in s tem svetu pokažete posebnosti naše regije!

Več o RURITAGE projektu si lahko preberete na www.ruritage.eu.

Projekt RURITAGE prejel sredstva iz programa Evropske unije za raziskave in inovacije programa Obzorje 2020 na podlagi Sporazuma o dodelitvi sredstev št.: 776465.

Za dodatne informacije o sodelovanju gradu Negova v projektu RURITAGE obiščite našo spletno stran: https://www.kultprotur.si/sl/kultprotur/projekti ali nas kontaktirajte na info@gradnegova.si.

Vabilo k sodelovanju.

PRIDRUŽI SE RURITAGE FOTO NATEČAJU!

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih