logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

RADGONSKA NOČ 2022

20.08.2022

Letos bodo za vročico Radgonske noči poskrbeli odlični BIG FOOT MAMA. Pred njimi pa bodo, kot predskupina nastopili Prismojeni profesorji bluesa.  Seveda pa nismo pozabili niti na naše najmlajše, ob 17. uri jih čarovnica Ukanarka vabi, da ji pomagajo zaščititi mlade zmajčke pred lovci.

Vstop prost, se vidimo v soboto, 20. avgusta 2022, na Trgu svobode v Gornji Radgoni!

BIG FOOT MAMA

Po več kot 30-ih letih delovanja, osmih studijskih albumih in razprodanih največjih koncertnih prizoriščih v Sloveniji so Big Foot Mama še vedno zvesti samim sebi. S surovim rokerskim zvokom, iskrenimi besedili in pristnim odnosom do muzke še naprej izražajo to, kar doživljajo. Življenje kot ga piše rock’n’roll.

Big Foot Mama so: Alen Steržaj — bas kitara, Zoran Čalić — kitara, Grega Skočir — vokal, Jože Habula — bobni, Daniel Gregorič — kitara.


PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA

Prismojeni profesorji bluesa (Wacky Blues Professors) vozijo blues rock v svojem prepoznavnem eklektičnem slogu, ki je posledica različnih vplivov. Julijan Erič izhaja iz tradicije bluesa in rocka 60. let, njegov brat Miha Erič iz bluesa in countryja, Miha Žinger Ribarić iz funka, rapa in metala, Zlatko Đogić pa iz soula in rokenrola. Sami večkrat pravijo, da je njihova glasba trans, nekakšna meditacija, ki se zgodi ob pozornem poslušanju in improvizaciji. Ko se dinamično dvignejo do vrhunca in imaš občutek, da se ne da več nikamor, znajo dvigniti energijo še višje.

Zasedba: Julijan Erič – kitara, glas; Miha Erič – orglice, glas; Miha Žinger Ribarič – bas; Zlatko Đogič – bobni, glas


ZGODBARKA PRIPOVEDUJE: Kako je čarovnica pregnala lovce na zmaje, otroška predstava (2+); ob 17.00

Zgodbarka pripoveduje: Kako je čarovnica pregnala lovce na zmaje je pripovedno-glasbena predstava za otroke vseh starosti. Čarovnica Zgodbarka ima staro knjigo, iz katere pripoveduje čarovniške zgodbe. Ker je Ljubljana zmajevo mesto, bo občinstvu povedala zgodbo o tem, kako je čarovnica Ukanarka pregnala lovce na zmaje. Stara Ukanarka živi v hiši sredi gozda in kuha magične napoje. Mimo njene hiše vodi pot na sever, kjer zmajevke valijo svoja jajca in po gozdu se plazijo divji lovci, ki hočejo ukrasti jajca, da bi jih drago prodali. Ukanarka jim nastavlja čarovniške pasti, da bi zaščitila male zmajčke.

 

RADGONSKA NOČ 2022

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih