logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

RADGONSKO POLETJE: ADI SMOLAR IN MARKO BANDA

21.08.2020
Se počasi daleč pride, se prav počasi spletejo vezi, dokler mi sonce ne zaide, iskal poti bom do ljudi!" Tako nam Adi Smolar v eni izmed mnogih svojih pesmi preprosto opiše pot, ki jo je prehodil od leta 1981, ko je imel svoj prvi samostojni koncert, do danes, ko velja za enega izmed najizvirnejših, najplodnejših in najpopularnejših kantavtorjev pri nas. Za svoje delo je prejel številne nagrade tako s strani poslušalcev kot strokovne javnosti, izdal je 14 samostojnih albumov, obenem pa je tudi avtor pesniške zbirke ter mnogih knjig za otroke. Hudomušen, kritičen, razmišljujoč in pronicljiv opazovalec življenja in medčloveških odnosov nam bo s pomočjo svojih pesmi, prežetih z obilo humorja in zdravega razuma kot vedno pripravil večer nabit s pozitivno energijo.

Prisluh: https://www.youtube.com/watch?v=oeX7RTgsXpI

Marko banda je ena tistih glasbenih skupin, ki načrtno goji prekmursko glasbeno izročilo preteklosti v čisti, neprirejeni glasbeni izvedbi, a nemara z boljšo muzikalno izurjenostjo, kot so jo imeli samouki muzikanti preteklega časa. V tem vztraja že trideset let! Zasedba je takšna, kot je veljala že ob koncu devetnajstega stoletja v ravnini valovanja zlato-pšeničnih polj in panonske kulture.
Andi Sobočan igra cimbale, Miha Kavaš violino, Boštjan Rous in Željko Ritlop klarineta, Slavek Petek kontrabas, občasno se skupini pridružita nekdanja člana: violinist Samo Budna in Tomaž Rauch z violo.

Prisluh: https://www.youtube.com/watch?v=i1LqrhzmUJo

Vstop prost. Vabljeni!

POSEBNO OBVESTILO:

Glede na stanje s COVID-19 vse obiskovalce prosimo, da vzdržujejo primerno medsebojno razdaljo, upoštevajo trenutno veljavne preventivne ukrepe ter da se dogodka udeležijo samo pod pogojem, da so popolnoma zdravi.

Sedišča bodo na voljo na predpisani medsebojni razdalji. O morebitnih spremembah bomo obveščali sproti, navodila pa bodo podana tudi na sami lokaciji dogodka.
RADGONSKO POLETJE: ADI SMOLAR IN MARKO BANDA

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih