logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

Radgonsko poletje: Batista Cadillac + Za 'crknit' smešni impro mladincev

12.08.2022

BATISTA CADILLAC


Batista Cadillac so finalisti letošnjega izbora EMA, ki so svojim spevnim križanjem soula, funka, bluesa, rocka in še česa stalnica domačih radijskih valov.


Čvrsto gruvajoče jedro danes šestčlanske zasedbe Batista Cadillac že od malih nog predstavljata vokalist Urban Lutman in kitarist Matija Koritnik, ki sta se med drugim kalila tudi v šovu Slovenija ima talent. Njun preplet soula, funka, rocka in bluesa je poleg vedno večjega števila poslušalcev pritegnil tudi druge domače izvajalce – sprva Thomasa Marcha za skladbo “Neviden (Ali veš, da me ljubiš?)”, nato pa še funk jazzerje Pijammies oz. P’Jays, ki so se pridružili zasedbi. Skladbe, kot so “Pust me do besede”, “Magnolije” in “Generacija neba” so bile vse popevke tedna na Valu 202; prvi dve sta bili tudi med petericama najbolj predvajanih skladb na Valu na letni ravni v 2019 in 2020. Po sporazumnem razhodu s P’Jays sta se ustanovna člana Batista Cadillac okrepila z novo zasedbo ter se z njo podala na natečaj EMA, kjer so se s skladbo Mim pravil brez težav prebili do finala in tam zasedli visoko drugo mesto.


Zasedba: Urban Lutman (glas), Matija Koritnik (kitara, glas), Primož Hudoklin (kitara), Jakob Zlatinšek (klaviature), Sebastjan Podlesnik (basovska kitara), Enos Kugler (bobni).


EMA 2022 - finale: BATISTA CADILLAC - MIM PRAVIL


Pred koncertom nas bodo ogreli dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer s svojim 'za crknit smešnim improm mladincev'

Vstop prost!

Radgonsko poletje: Batista Cadillac + Za 'crknit' smešni impro mladincev

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih