logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

Radgonsko poletje: FLIRRT + Žan Videc & Live Band

28.07.2023
ŽAN VIDEC

Pevec ŽAN VIDEC je odličen vokalist in multiinštrumentalist iz Maribora, ki s svojo glasbeno skupino izvaja žanrsko zelo raznoliko glasbo v stilu "pop - soul", ob kateri s svojim očarljivim in močnim glasom pridobi prav vsakega poslušalca.

Link do videoposnetkov:

Žan Videc - Sunday Morning

CHRIS STAPLETON - TENNESSEE WHISKEY

JACO PASTORIUS - COME ON, COME OVER

Prepoznaven je po energičnem nastopu, saj glasbeno vzdušje na svojem koncertu popelje do vrhunca.
Na njegovem koncertu lahko slišite priredbe izvajalcev Eric Clapton, Chris Stapleton, Prince, Aretha Franklin, James Brown, Alicia Keys, Paolo Nutini, Elvis Presley, Maroon 5, Stevie Wonder, Bill Withers, Ed Sheeran, CeeLo Green, Daft Punk in drugih svetovnih nepozabnih glasbenih velikanov.

Žan Videc je že nastopil na velikih koncertih in prireditvah, med drugim tudi na vsakoletnem kulinaričnem doživetju 'Sočna vilica' na trgu v Murski Soboti, tradicionalni študentski zabavi 'Bujta repa' v Festivalni dvorani v Ljubljani, med polčasom UEFA Champions League na Ljudskem vrtu v Mariboru, na velikem dobrodelnem koncertu 'Podarimo srečo', na afterju Festivala Lent na prizorišču Minoriti...  ter prestižnih privatnih zabavah, med drugim v hotelu San Martin v Goriških brdih, restavraciji in baru DiVino v Ljubljani in drugod.

Na koncertu se mu pridružijo kitarist Žan Bračun, pianist Roman Sarjaš, basist Goran Sarjaš in bobnar Matej Horvat.
FLIRRT – BIOGRAFIJA


8.2.1997 je uradni nastanek in rojstni dan skupine Flirt. Tistega leta je imela skupina pripravljen celoten material za prvi album, a v tistem trenutku niso dobili založnika, tako da so dali projekt na čakanje. Zaradi anonimnosti skupina tudi nima ponudb za žive nastope, zato se odloči za nenapovedane nastope širom Slovenije. Bend vzame ozvočenje iz prostora za vaje in ga pripelje na želeno lokacijo (največkrat pred Prešernov spomenik v Ljubljani) ter tam odigra svoje pesmi v živo. Sčasoma se začne o bendu pisati po časopisih, da so to neki mulci, ki pridejo – postavijo – igrajo, dokler jih ne ustavijo ustrezni organi. V času, ko skupina dobi tudi uradno prepoved s strani policije, da naj preneha s tem početjem, skupino opazi Boris Bele, ki bendu ponudi pogodbo za album. 


Konec 1997 skupina Flirt tako izda prvi album Frizerski salon, ki nosi zvok brit-popa, vzorniki benda pa so takrat zelo popularni Oasis. Prvi single Jutranji striptiz doživi lep odziv. Povprečna starost skupine je v tistem trenutku še vedno samo 19 let, pevec pa ni niti še polnoleten. Skupina veliko nastopa v živo (največ kot predskupina BFM), v tem času pa realizirajo tudi celoten material za drugi album.


Konec leta 1998 izide album Modroplavo. Ne glede na to, da je album mešanica new wave zvoka in zvoka osemdesetih, kot pravijo sami, se s plošče kot prvi singel odlepi pesem, ki z albumom po besedah zasedbe niti nima toliko skupnega – Ko je ni. Ta postane vodilni hit benda, Flirt pa naenkrat zelo priljubljen glasbeni kolektiv, ki  dobiva vedno več publike. Drugi single Njena balada samo še utrdi status skupine, ki v tistem času nastopi kot predskupina zasedbe Plavi orkestar (dvakrat v Križankah, veliko koncertov pa odigra po celi Sloveniji). pesem Ko je ni postane najbolj predvajana pesem leta 1999, Flirt pa v Hali Tivoli nastopi kot predskupina legendarne Blondie. Med številnimi nastopi pripravljajo material za tretji album. 


Konec leta 2000 izide album Univerzum, ki skupino postavi v vrh priljubljenosti in jo dokončno definira kot kitarski pop bend. Več kot polovica skladb z albuma se predstavi kot single, med njimi: Romeo in Julija, Poljubi me, Inja, Ona, Koga sanja, Prvič, Na peronu. Kljub številnim nastopom in priljubljenosti pa trenje v skupini doseže vrhunec odtujevanja in različnih smernic v načinu dela s koncem leta 2003. Po zadnjem skupnem koncertu na Vrhniki tako skupino zapusti pevec, bend pa posledično preneha z delovanjem za dobrih pet let, ko v začetku 2009 pevec Rok Lunaček in bobnarka Katarina Nasteska ponovno oživita projekt in prenovita bend.
Zasedba leta 2009 izda četrti album in hkrati prvi album z novim dodanim R-je, ki nosi naslov Horizont.


Skupina je do konca leta 2011 izda nekaj singlov z zgoraj omenjenega albuma: »Zbiram vse, kar nosila je«, »Konec«, Preden greš še mal ostan«, »V vakuumu« in »Zate bi snel dol nebo«  Za skladbo »V mojem telesu« so posneli tudi videospot. Tako poslušalci, kot tudi mediji so povratek skupine odlično sprejeli, saj so nove skladbe doživele velik odziv in topel sprejem. Jeseni 2010 so Flirrti izdali težko pričakovan četrti album Horizont s katerega je zagotovo največji hit V mojem telesu, ki kmalu postane zimzelena.

V času koncertiranja po klubskih in festivalskih odrih je bend pripravil svojih peti studijski album z naslovom Lajf (podnaslov 'navadnega človeka'), s katerega so lansirali pesmi 'Popolno', 'Noben ni sam' in 'Grem' za katerega so od MTV-ja prejeli nagrado Gold. Album je opazil tudi Jure Longyka, ki je skupino najprej povabil kot goste v Kino Šiška ob 20 letnici kultne oddaje Izštekani. Prav za to priložnost bend posname družbeno kritično pesem z istoimenskim naslovom oddaje – Izštekani.


Flirrt so januarja 2014 tudi osrednji gostje oddaje Izštekani in potem vnovič decembra v Kinu Šiška, kjer se jim na odru kot posebni gost pridruži legendarni kantavtor Janez Zmazek-Žan s katerim premierno izvedejo pesem Z levo nogo vstat.


Leta 2014 Flirrt izdajo svoj prvi akusični album, ki je hkrati šesti studijski album, z naslovom Izpod kovtra. Album izide v manj kot enem letu od izida prejšnjega albuma Lajf.

Ob 20 obletnici benda, leta 2017 izide dvojni album (prva polovica, CD1) albuma Jekyll & Hyde, pospremijo ga skladbe, duet z legendarnim Janezom Zmazkom žanom, Z levo nogo vstat, potem sodelovanje z Juretom Torijem, Nekoč sva se pa rada imela, nato še leta 2018 ob izidu drugega dela dvojnega albuma, pesem 20 let nazaj, ki v dobrem letu že skoraj postane zimzelena, saj so ljudje tako zelo vzeli za svojo in pesem Punca v belem, ki nemudoma postane stalnica Flirrt koncertov kot tudi porok po Sloveniji, saj gre za eno bolj romantičnih skladb, kar jih je bend posnel.


Flirrt v začetku 2021 izda novo preobleko legendarne Romeo in Julija, ki postane ena najbolj predvajanih pesmi leta, nova verzija in nastop v oddaji Petek zvečer pa skupaj v pičlem letu zabeležita skoraj milijon in pol ogledov na YT.

2022 pa Flirrt ob svoji 25 letki izda novo skladbo 'Kako si kaj', ki je poklon začetkom in 90-im letom skupine in napove krajšo turnejo. Za jesen, natančneje november 2022 Flirrt napovedujejo velik koncert v Ljubljani.  


člani FLIRRT:

Rok Lunaček - vokal, kitara

Štefan Kokalj - kitara

Klemen Bartol - bas kitara

Domen Malis - boben

Matjaž Ravnikar - klaviature
Radgonsko poletje: FLIRRT + Žan Videc & Live Band

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih