+386 (0)2 564 82 40

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

RADGONSKO POLETJE: MAJA KEUC + MASHARIK

30.07.2021
MUSIC SOULFOOD / AMAYA (Maja Keuc) - Akustični koncert

Naslov koncerta "Music SoulFood’’ zajema slovenske skladbe Družinskega ansambla za prosperiranje poezije in glasbe PAPIR, katerega je Maja članica že 10 let, tako kot priredbe soul/rnb/jazz pesmi, ki so nastale vse tam od 60. tih pa vse do danes, skupaj z Majinimi lastnimi avtorskimi komadi. "Music SoulFood" je točno to kar izdaja že ime samo, hrana za dušo. 

Koncert vas bo popeljal v svet, kjer boste lahko za trenutek pozabili na vsakodnevne skrbi in se popolnoma prepustili Majinemu čutnemu vokalu ter vrhunski glasbeni spremljavi. Majina močna odrska prezenca ter njen  ‘’črnski" soul glas vas bo čisto prevzel in napolnil z energijo, njeni iskreni ter ranljivi nastopi pa bodo vašo dušo pomladili, navdihnili in jo nahranili z nepozabnimi občutki. Glasba je nenazadnje jezik občutkov in strasti, česar na koncertu "Music SoulFood" zagotovo ne bo manjkalo. 

 

BIO

Maja Keuc Amaya je svojo glasbeno kariero začela pri 17-tih letih in bila takoj prepoznana za enega najbolj obetavnih glasov v Sloveniji. Njeno ime se je hitro razširilo tudi po njenem prvencu v oddaji Late Night Show imenovanem Hri-Bar. Poslušalci so jo vzljubili zaradi njenega ‘’soul’’ glasu in močne odrske prezence. Nato je Maja leta 2011 zastopala svojo domovino na največjem glasbenem festivalu v Evropi – Eurovision in dosegla najboljšo slovensko uvrstitev do sedaj. V sodelovanju z Ansamblom za prosperiranje glasbe in poezije - PAPIR, je izdala album "Po viharju", ki je bil najbolj najbolj predvajan in zaželjen album v letu 2010, pesmi pa so postale zimzelene uspešnice vala nove popevke.  Po mnogih doseženih uspehih v Sloveniji, se je Maja končno odločila, da svoje glasbeno znanje še izpili in bila je sprejeta na konservatorij za glasbo v Rotterdamu iz katerega je leta 2016 diplomirala z odliko. V tretjem letniku se je z namenom, da izpopolni svoje glasbeno znanje na Royal Academy of Music v Stockholmu, preselila na Švedsko, kjer je precej hitro dvignila veliko prahu v tamkajšnji glasbeni industriji. Po izzidu svojega prvega internacionalnega prvenca Fairytales, je prejela povabilo založniške hiše Baggpipe, ki deluje pod mentorstvom enega najuspešnejših piscev pesmi Andersa Bagga, zaslužnega za hit pesmi Jennifer Lopez, Celine Dion, Britney Spears, Backstreet Boys, Anastacia, itd. Zelo hitro je začela pisati in sodelovati z nekaterimi najbolj uveljavljenimi švedskimi in med-narodnimi izvajalci ( kot je npr. youtube senzacija Will Singe, legendarna pevka Anastacia), producenti in tekstopisci, zaslužna pa je tudi za lepo število mega hitov v Korejskem K-popu, ki trenutno silovito osvaja svet. Maja je zadnje leto na svojem Instagram profilu s svojimi interpretacijami znanih pesmi vzbudila pozornost pri številnih legendah in modernejših nosilcih SOUL glasbe po svetu dandanes (Quincy Jones, Craig David, Jhene Aiko, H.E.R., Yebba, Anomalie, Snoh Aalegra...). Zadnje čase pa radijske valove osvajati Majini avtorski popevki tedna na Val202 "Goodbye" in "Sanjam Sama" za kateri je posnela tudi videospot.


Prisluh:
https://www.youtube.com/watch?v=uSNTdsCnkE0&ab_channel=AMAYA

https://www.youtube.com/watch?v=2KZlHZVLnM4&ab_channel=EmaEmka

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Masharik je štiričlanska zasedba z Bleda, ki je svojo pot začrtala leta 2018. Njihova glasba prepleta blues rock z vložki psihedelije, pridih soula pa doda specifičen, občuten ženski vokal. Igranje v živo temelji na občutkih, ki jih doživljajo v danem trenutku. Na energiji, ki jo ustvarjajo med seboj in z občinstvom, zato brez improvizacije ne gre. Interpretacijam svojih najljubših pesmi dodajajo vedno več avtorske glasbe, ki jo pišejo v slovenščini.

Gonilna sila banda je Maša Bogataj, "frontgirl", ki poleg vokala z žensko rokenrol energijo imenitno obvladuje tudi električno kitaro. Zvočno jo podpirajo še Luka Zemljič na klaviaturah, orglah in spremljevalnih vokalih, Bojan Marinko na bobnih in Jaka Pogačar na bas kitari.

Prisluh:
https://www.youtube.com/watch?v=a-jI2FrCJro&ab_channel=masharikband

https://www.youtube.com/watch?v=j5NZIDw92lI&ab_channel=GoraRockaVstop prost!

---------------------------------------
Po odloku vlade se prireditev lahko udeležijo vsi, ki izpolnjujejo PCT pogoj (preboleli ali cepljeni ali testirani). Hvala za razumevanje!
RADGONSKO POLETJE: MAJA KEUC + MASHARIK

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih