+386 (0)2 564 89 07

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

Radgonsko poletje: Repetitor + Strain

22.07.2022
REPETITOR (Srbija)
Repetitor so alternativni garažni rock / post-pank trio iz Beograda in brez dvoma ena od najbolj vznemirljivih koncertnih atrakcij, ne samo v regiji bivše Jugoslavije, temveč v celotni Evropi. S številnimi turnejami so pretresli klubske in festivalske odre v več kot 20 državah Evrope, Rusiji in na Kitajskem. (Sziget, Exit, Fusion Festival, Eurosonic, Pohoda, Europavox, Rock For People, Loftas, Stereoleto, INmusic, Waves Vienna, Botanique, Arsenal... so samo eni od mnogih festivalov).
S prvimi tremi studijskimi albumi - Sve što vidim je prvi put (Odličan Hrčak, 2008), Dobrodošli na okean (Moonlee Records, 2012) in Gde ćeš (Moonlee Records, 2016) – so Repetitor osvojili vrhove glasbenih lestvic in poželi odlične kritike, najbolj pa si jih poslušalci zapomnijo po njihovih energičnih živih nastopih.
Njihov četrti album Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji (Moonlee Records, 2020), ki je bil ob izidu lanskega novembra deležen presežnih recenzij tako na domačem parketu kot med tujimi poznavalci, je utrdil njihovo pozicijo ene najbolj konsistentnih, navdahnjenih in neuklonljivih formacij modernega post-jugorocka zadnjih 30 let. “Moj bog, so dobri,” se je za britanski The Quietus pridušal Richard Foster. “Preprostost, obrana do kosti, preprosto dela,” pa je za Mladino ugotavljal Borka.
Repetitor ostajajo sinonim za umazan balkanski seksapil, nekontrolirano odrsko besnenje in telo parajoče zvočne šuse, ki delujejo kot poživljajoča brca v rit. So popkulturno tkivo naše postjugoslovanske realnosti, ki povezuje generacije jugorocka in aktualne balkanske kitarske kreativnosti, ter predvsem zvočna velesila, ki premika množice od Kitajske in Rusije do Zahodne Evrope. Hkrati so v zadnji dekadi s svojim vzorom spodbudili razvoj nove srbske kitarske scene in četico mlajših posnemovalcev.
STRAIN (Gornja Radgona)
Zasedbo Strain iz Gornje Radgone originalno sestavljajo Saša Senger (vokal), Gabriel Beltran (kitara) in Leon Žnidarič (bobni), lani pa se jim je pridružil še Ozzy na basu. Pravijo, da je zasedba nastala, ko so se odločili, da preigravanje priredb ni več to, kar v glasbi želijo in da želijo ustvarjati avtorsko glasbo - in vse ostalo je zgodovina.

Vstop prost!

*******
Ne zamudite naslednjih RAP dogodkov:
29. 7. - MAGIC POND
5. 8. - LEOPOLD l IN DRÜGI + PTČ
12. 8. - BATISTA CADILLAC
********
Radgonsko poletje: Repetitor + Strain

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih