logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

Radgonsko poletje: Robert Petan z gostjo Majo Weiss + Ethnotrip

30.06.2023

MAJA IN ROBI


Maja in Robi sta dobro podkovan glasbeni duo iz Posavja, ki že mnogo let aktivno ustvarjata na področju glasbe. Maja je šolana pevka in flavtistka, Robert pa talentiran multiinštrumentalist in kantavtor. Skupaj izvajata svetovne in slovenske zimzelene, kot tudi novejše skladbe v zanju značilni akustični preobleki. Nocoj boste deležni najboljšega iz obeh svetov, Robert vas bo s svojimi duhovitimi kantavtorskimi skladbami dodobra nasmejal, večer pa bomo zaključili ob spremljavi brezčasnih melodij in slovenskih popevk v izvedbi odlične Maje Weiss.

 


ETHNOTRIP


Skupino Ethnotrip, ki je pričela s svojim delovanjem leta 2009, danes sestavljajo Tjaša Šimonka Kavaš (vokal), Miha Kavaš (violina), Rene Zorman (klavir), Marko Horvat (kontrabas) in Tomi Došen (tolkala).
Svoje navdušenje nad ljudskim izročilom je skupina pokazala na prvih dveh zgoščenkah: »Ethnotrip« (Samozaložba, 2013) in »Kdo bo pil iz bistrega studenca« (Celinka, 2016). Že to, da zasedba ni tipično ljudska, nam da vedeti, da so priredbe teh pesmi drugačne. Tradicije se lotevajo » z radovednostjo in invencijo, ne da bi pri tem pozabila na žar in čustva« (recenzija radia študent).
Njihova zadnja izdelka, album »Preden se zdani« (Celinka, 2018) ter album »Bluz panonski« (Celinka, 2022), predstavljata avtorsko delo. Pod besedila obeh albumov pa so se podpisali razni avtorji: Feri Lainšček, Dušan Šarotar, Marko Kočar, Sara Kager, Štefan Kardoš,…
Pomembnejši domači in tuji festivali, na katerih so nastopili so Nišville (Niš, Srbija), Karusel (Čačak, Srbija), Kozara (Banja Luka, Bih), ManoFest (Marburg, Nemčija), Lent (Maribor, Slovenija), Godibodi (Ljubljana, Slovenija), Kanal (Bohinj, Slovenija) … poleg omenjenih nastopov se je skupina predstavila še na več kot 180 samostojnih koncertih in nastopih v Sloveniji in tujini (Francija, Luksemburg, Nemčija, Makedonija, Srbija, Bosna in Hercegovina, Črna Gora, Hrvaška, Madžarska).

 

 

Se vidimo 30.junija, pred Mladinskim centrom Gornja Radgona ob 20:00 uri.

 

Vstop prost!

Radgonsko poletje: Robert Petan z gostjo Majo Weiss + Ethnotrip

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih