logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

RADGONSKO POLETJE: Yu Generacija

14.07.2023
Yu Generacija je rock zasedba, ki raste na slovenskih tleh. Korenine je pognala že kar nekaj let nazaj, ko je s svojo energijo in odrsko prezenco začela preigravati komade naše bivše republike. Ljubiteljem yugo rocka je vedno pričarala nepozaben večer. Videli smo jo lahko na raznih motorističnih srečanjih, festivalih in samostojnih koncertih. Igrala je že z veliko znanimi zasedbami kot so: Crvena Jabuka, Prljavo Kazalište, Željko Bebek, Riblja Čorba, S.A.R.S, Opća Opasnost, Zabranjeno Pušenje, Peter Lovšin, Bajaga, Vesna Pisarović, Lačni Franz, Zmelkoow, Grupa Vigor,…


Ves ta čas pa so globoko pod zemljo nastajali tudi njihovi lastni komadi. In nastal je album z naslovom »PRAG«. Kaj pravijo o tem sami:


»Ob nastajanju plate smo imeli veliko srečo, da smo lahko sodelovali z vrhunskimi, spoštovanja vrednimi glasbeniki in sodelavci. Snemali smo jo v studiu Urgenca. Produkcijo zanjo je prevzel Marko Soršak – Soki (Elvis Jackson); za snemanje, zvok, mix in mastering je poskrbel Matic Mlakar (Alo!Stari); pri vokalnem delu pa nam je z nasveti veliko pomagal mentor in pevec Matic Nareks (San Di EGO).«


V letu 2022 so sodelovali v veliki dobrodelni akciji Deželak junak. Prispevali so prav poseben motivacijski komad »Maš ti to!«, ki vsakemu posamezniku pomaga najti notranjo moč, ki jo potrebuje tako za spremembe kot za nadaljevanje začrtane poti.


Trenutno na radijskih in televizijskih postajah predstavljajo single »Balkan«, za katerega so videospot posneli  s fantastično ekipo MEDIASPOT-a pod režisersko taktirko Predraga Rajčiča – Perice.


Priporočamo, da stopite na njihov Prag,  ga prečkate in obiščete njihov koncert, ki ponuja energično svežino s pridihom balkanskega melosa ter rock glasbe na njihov način.


Saj veste, nobena zabava ne mine brez komadov kot so Bolje biti pijan nego star, Motaj, Kreni prema meni, Ne spavaj mala moja muzika dok svira, Od višine se zvrti….In tudi ta ne bo!


Splača se!

Vstop prost!
RADGONSKO POLETJE: Yu Generacija

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih