logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

Raoul & the Wisemen + Darkmen

30.09.2022

Raoul & the Wisemen (Indie pop, NL)

 

Raoul & the Wisemen so nizozemska glasbena skupina iz vzhodnega Amsterdama, ki ga vodi pevec in kantavtor Raoul Wijsma. Skupina igra glasbo, ki je topla, melodična in romantična – če poznate Keane, Ásgeir HAEVN ali Hozier vam bodo Raoul & the Wisemen gotovo všeč! Njihova baza je Amsterdam, vendar fantje radi potujejo in spoznavajo nove ljudi.

Izprašujejo in raziskujejo: misli, svet okrog njih, ter na kakšen način ljudje komunicirajo med sabo. Nihajo med srcem in umom. Raoul & the Wisemen se zavzemajo za odprt um, radovednost in vztrajanje do konca.

Svoj prvi single »Conversation« so predstavljali na festivalih in dogodkih tako na Nizozemskem kot tudi v Sloveniji. S singlom so gostovali v oddaji »Club de Max« na nacionalnem radiu NPO Radio 5. Naslednja singla »Dream« in »Time« sta bila izdana v času zaprtja zaradi pandemije novega koronavirusa. V tem času ni bilo možnosti za nastope v živo, zato je njihova glasba našla pot do oboževalcev preko spleta in vzbudila zanimanje pri nizozemskih medijih.

Pod najnovejšo skladbo »It's an Illusion« se podpisujejo švedski avtor/producent/kitarist Martin Carlsson (Petra Marklund), producent Iwen Legro (Tape Toy) in David Hoogerheide (Jeangu Macrooy, Kovacs). »It's an Illusion« je oda dvomu. Elektro-pop komad z vztrajnim sinthovskim vzorcem reflektira spreminjajoči se svet in naše reakcije na spremembe.

Spletna stran:
https://raoulandthewisemen.com/

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=TwoDfO1dua0

****

DARKMEN (folk rock, Gornja Radgona)

Duo DARKMEN sestavljata Karmen Mlinarič Horvat (vokal) in Darko Horvat (akustična kitara, vokal in spremljevalni vokal). V akustični izvedbi igrata skladbe različnih domačih in tujih izvajalcev rocka, popa, folka, bluesa...

Facebook stran:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100041258737285

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=92CXltKOjPU


Vstopnina: 4€

Raoul & the Wisemen + Darkmen

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih