logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

ŠIVALNICA POPRAVLJALNICA

20.02.2024
Vabimo vas, da vašo garderobo osvežite na trajnosten in odgovoren način v Šivalnici Popravljalnici.
Odprite omaro, prevetrite garderobo ter osvežite svoja stara oblačila na naši Šivalnici Popravljalnici.

 
Ali veste, da Evropejci vsako leto kupimo skoraj 26 kg in zavržemo približno 11 kg tekstila? Zaradi hitre mode se je v zadnjih desetletjih količina proizvedenih in zavrženih oblačil močno povečala, kar prispeva k še večjemu onesnaževanju okolja.


Prispevajte k načelu ponovne uporabe in trajnostne rabe oblačil ter odgovornosti do okolja, ter prinesite oblačila, ki so potrebna popravila, predelave ali zabave. Če imate šivalni stroj, in bi se radi z njim malo bolj spoznali, ga le prinesite. Na delavnici bo na voljo en šivalni stroj, obnovili pa bomo tudi osnove ročnega šivanja. Pod vodstvom usposobljene šivilje z mnogoletnimi izkušnjami se boste naučili osnovnih načinov popravil oblačil, t.j. zarobiti hlače ali krilo, prišiti gumb, zožati preprosto oblačilo, zamenjati zadrgo… Spretnejši in tisti, ki osnove že obvladate pa si lahko kakšno staro oblačilo tudi predelate ali naredite povsem nov kos. Se vidimo v torek, 20.02. ob 16:00 uri v Mladinskem centru Gornja Radgona.
Veseli bomo vaše udeležbe.
ŠIVALNICA POPRAVLJALNICA

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih