+386 (0)2 564 89 07

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

SPLETNI POTOPIS Z ZORANOM FURMANOM: TRANSIBIRSKA ŽELEZNICA - OD MOSKVE DO PEKINGA

29.04.2021
Že samo ime pove veliko. Več kot 7600 km dolgo potovanje z vlakom pričnem v Moskvi, prestolnici vsemogočne Rusije. Po ogledu Rdečega trga, Kremlja in katedrale Sv. Vasilija se usedem na vlak in podam na 5 dni dolgo vožnjo do Mongolije. Da mi na vlaku ni bilo dolgčas, so poskrbeli sopotniki: norveška brata in skupina ruskih profesorjev, s katerimi smo se vsak večer dolgo v noč zabavali.
Po petih dneh vožnje z vlakom prispem v Ulan Bator, glavno mesto te ogromne države in to ravno v času Naadama, najbolj znanega mongolskega festivala, ki ga nekateri imenujejo tudi nomadske olimpijske igre. Lokostrelstvo, konjske dirke in rokoborba so trije najpomembnejši mongolski športi.
Nato se ponovno usedem na vlak in pot nadaljujem proti Kitajski prestolnici Peking. Tja pridem ravno v času olimpijskih iger. Ogledam si Prepovedano mesto in Kitajski zid. Iz Pekinga se odpeljem z vlakom proti Xian, kjer me fascinirajo svetovno znani glinasti vojščaki. V Chengdu me očara park z očarljivimi in prisrčnimi pandami in velika Buda. Potovanje končam v gospodarskem središču Kitajske-Šanghaju.

V predavanju, ki traja 60-70 minut, bomo skupaj prepotovali več tisoč kilometrov dolgo pot.

Predavanje bo potekalo preko spleta. Povezava preko fb live: https://www.facebook.com/mcgornjaradgona

Vabljeni!
SPLETNI POTOPIS Z ZORANOM FURMANOM: TRANSIBIRSKA ŽELEZNICA - OD MOSKVE DO PEKINGA

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih