+386 (0)2 564 89 07

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Muzej Špital novice

SVETOVNI DAN TURIZMA 2021

27.09.2021

Pandemija Covid-19 ima velik družbeni in gospodarski vpliv, prizadeta so tako razvita gospodarstva, kot tista v razvoju. Ponovni zagon turizma bo pripomogel k hitremu okrevanju in rasti, pri čemer je bistven vključujoč razvoj, ki bo pravičen do vseh. Temu je posvečena osrednja tema letošnjega svetovnega dneva turizma, ki ga praznujemo 27. septembra.

Radgonski mestni muzej Špital vas na ta dan vabi k brezplačnemu raziskovanju njegovih vsebin med 11. in 14. uro.

Ob obeležitvi svetovnega dneva turizma Svetovna turistična organizacija Združenih narodov (UNWTO) vabi k sodelovanju s foto in video prispevki, ki izpostavljajo potencial turizma za ustvarjanje delovnih mest za vse in združevanje skupnosti. Sodelujoči lahko pošljejo fotografije in videoposnetke, ki najbolje prikazujejo celotno vrednostno verigo, od izdelovalcev spominkov do upraviteljev hostlov, turističnih vodnikov in izražajo moč turizma za ustvarjanje rasti ter pozitivne preobrazbe, ki jo turizem prinaša. Podrobnejše informacije o sodelovanju so na voljo na povezavi.

 

---------------------------------------------
Prireditev bo potekala v skladu s priporočili NIJZ. Hvala za razumevanje!

SVETOVNI DAN TURIZMA 2021

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih