logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

Tradicionalno kresovanje z baklado

30.04.2023

Tudi letos bo na predvečer praznika dela v Gornji Radgoni zagorelo. Pridruži se nam v nedeljo, 30. aprila 2023, na TŠC Trate.


Ob 20. uri vabimo vse nosilce bakel, s katerimi bomo prižgali kres, da se nam pridružijo na ploščadi v Mestnem parku.
Ob 20. 30 bomo v spremstvu Pihalnega orkestra Gornja Radgona in PGD Gornja Radgona s prižganimi baklami odkorakali na TŠC Trate, kjer bodo za dobro vzdušje, zraven kulinarične ponudbe, poskrbeli tudi glasbeniki. Letos nas bo dolgo v noč zabaval slovenski pevec zabavne in rock glasbe VILI RESNIK Z BENDOM!

V svoji dolgi karieri je Vili Resnik posnel nekatere izmed največjih uspešnic skupine Pop Design, katere frontman je bil do leta 1995. S skupino je v šestih letih sodelovanja prejel pet zlatih plošč, dve kompaktni srebrni plošči, dve platinasti zgoščenki in tri srebrne kasete. Od leta 1996 pa je Vili nadaljeval solistično kariero v kateri je izdal še pet albumov. Leta 1998 je v Angliji zastopal slovenske barve na izboru za pesem Evrovizije s pesmijo Naj bogovi slišijo, v tem obdobju pa je bil tudi trikrat med nominiranci za glasbenega Viktorja in prejel več nagrad za naj slovenskega pevca. Poznan je predvsem po svojih odličnih interpretacijah baladnih uspešnic: Potepuh, Ne bom ti lagal, Ko vrbe jokajo, Naj bogovi slišijo in mnogih drugih, za katere je prejel tudi nagrade za pesem leta. Na Melodijah morja in sonca je za Ko vrbe jokajo prejel tudi nagrado za najboljšo interpretacijo pesmi, ki mu je pozneje prinesla tudi zlatega petelina za naj pop pesem. Trenutno najbolj aktualna je njegova velika uspešnica Na fuzbal me pust, ki jo je posnel ob uvrstitvi slovenske reprezentance na svetovno nogometno prvenstvo leta 2002.


Se vidimo v nedeljo, 30. aprila 2023, na TŠC Trate!
Vstop prost!

Tradicionalno kresovanje z baklado

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih