+386 (0)2 564 82 40

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

USTVARJALNA POČITNIŠKA DELAVNICA: STENSKA POSLIKAVA MC-JA

28.04.2021
V prihajajočem počitniškem tednu se bomo pod mentorstvom Petje Kolenko po dolgem času znova zabavali in ustvarjali ter mimogrede še dodatno polepšali steno našega MC-ja.
Dvodnevna delavnica bo potekala 28. in 29.4. 2021 med 10.00 in 16.00.
Zaradi omejitev glede dovoljene udeležbe zaželjene predhodne prijave na info@mcgr.si
---------------------------------------------
Petja Kolenko, rojena leta 1994, je vizualna umetnica in likovna pedagoginja, ki živi in ustvarja v Ljutomeru. Aktivna je na številnih kulturnih področjih, ukvarja se z grafičnim oblikovanjem, sodeluje pri organizaciji različnih festivalov in dogodkov, izvaja ustvarjalne likovne delavnice, slika, fotografira ter oblikuje unikatne modne dodatke in nakit. Do sedaj se je predstavila na številnih skupinskih ter samostojnih razstavnih projektih tako doma kot v tujini (Mergentalerjeva ulična galerija Layerjeve hiše in Inštituta TAM-TAM v Kranju, galerija Odprto obrobje v MiKK-u v Murski Soboti, galerija Chanell Zero in galerija Jalla Jalla na Metelkovi, hostel Tresor, Festival ulične umetnosti OHOHO v Zagrebu itd.). Petja skozi svoja likovna dela uresničuje dojemanje sveta, ki jo obkroža. Za njen likovni jezik je značilna paleta živih barv, ki se artikulirajo v pestrem naboru razigranih vzorcev in oblik, iz katerih gradi pisane kompozicije. Z kombinacijo in prepletom različnih likovnih tehnik odkriva vedno nove likovne svetove ter možnosti. V življenju in pri umetniškem delu jo odražata predvsem glasba ter skrb za okolje, zato v svoja dela prepleta tudi različne reciklirane materiale.


Se vidimo!
USTVARJALNA POČITNIŠKA DELAVNICA: STENSKA POSLIKAVA MC-JA

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih