logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

Ustvarjalna šivalnica – prepletanje krpic in nitk

15.03.2023

Ustvarjalna šivalnica – prepletanje krpic in nitk

 

Ustvarjalnica, kjer bomo kosom blaga podarili novo priložnost. Nov namen in majhen korak k širjenju zelenega mišljenja. Naučili se bomo kako na kreativen način nekaj starega spremeniti v uporaben izdelek.

Skozi 4 srečanja Ustvarjalne šivalnice bomo ustvarili nahrbtnik ali torbo v stilu krpanke. Svoj izdelek bomo nadgradili z vezenino in ga olepšali z nam ljubimi barvami, vzorci in oblikami. Vsaka naslednja delavnica bo nadaljevanje prejšnje:

 

· Sreda, 15. 3. 2023: Uvodna ura in izdelovanje elementov

- vrvica ali ročaji

- notranji del iz srajce, zavese, posteljnine...

- rezanje ter paranje kosov iz kavbojk, ki bodo sestavljali nahrbtnik ali torbo.

· Sreda, 22. 3. 2023: Šivanje kosov blaga* – sestavljanje zunanjih delov in izdelovanje vezenin.

· Sreda, 29. 3. 2023: Šivanje kosov blaga* – sestavljanje zunanjih delov in izdelovanje vezenin.

· Sreda, 5. 4. 2023: Združevanje* vseh elementov v končni izdelek.

 

*Posamezni elementi se bodo šivali s šivalnim strojem. V kolikor je mogoče, je zaželjeno, da si svoj šivalni stroj prinesete s seboj. Na delavnici bosta na voljo dva.Ustvarjali bomo v Mladinskem centru Gornja Radgona, od 16.00 do 18.00 ure. Poskrbljeno bo za ves material, ki ga za izdelavo izdelka potrebujemo, po želji pa se lahko prinesejo kosi blaga ali niti, ki jih že imate doma. Blago bomo pridobivali tudi iz raznih oblačil, zaves, prtičkov, rut, zato lahko prinesete tudi kakšna oblačila, ki jih več ne nosite.


Predhodno znanje šivanja in vezenja ni pogoj za udeležitev Ustvarjalne šivalnice.

 

Udeležba je brezplačna.

 

Zaradi lažje organizacije delavnic zbiramo predhodne prijave na:

 

info@mcgr.si

M: +386 (0) 31 603 223


irena796@yahoo.de

M: +386 (0) 41 723 797


irgolic.nana@gmail.com

M: +386 (0) 40 843 450

 

O ustvarjalkah


IRENA SKOTNIK:

Ročno delo bistri možgane, zdravi srce in krepi duha

...pa še koristno jeJeseni 2018 smo pri Sv. Juriju ob Ščavnici ustanovili Društvo za razvijanje ročnih spretnosti EkoWerkštat. Namen društva je spodbujanje ustvarjalnosti in iskanja unikatnih umetniških zamisli, ki se lahko realizirajo v procesu razvijanja ročnih spretnosti. Gre za aktivno preživljanje prostega časa z raznolikimi ročnodelskimi dejavnostmi, kot so: pletenje, kvačkanje, vezenje, tkanje, šivanje, polstenje, oblikovanje tekstila, slikanje, izdelava mozaikov... v obliki izobraževalnih dogodkov, seminarjev, delavnic, tečajev in neformalnih druženj, ki so podlaga za povezovanje ljudi, sodelovanje in večanje znanja na različnih področjih rokodelstva in umetnosti. Trenutno smo najbolj aktivni v smeri ponovne uporabe rabljenih oblačil in tekstilij s preoblikovanjem in dodelavo, saj tudi že ime društva pove, da smo ekološko zavedno naravnana skupina.


Predsednica društva in mentorica Irena Skotnik

 

NANA IRGOLIČ:

Lokalna umetnica, ki je svoje dobro našla v trajnostnih umetninah in v želji, da s svojimi kreacijami pomaga izboljšati pogled na ponovno uporabo tekstila; bodisi z nadgradnjo vintage srajc iz naravnih materialov ali »slikanjem« z nitjo na platno. Verjame, da se umetnost lahko dotakne prav vsakogar. Vsak jo dojema na drugačen način in v tem je lepota posameznikove interpretacije. Nana deluje pod blagovno znamko N A N Á, kjer prepleta trajnostni način izražanja z minimalizmom in modernim pogledom uporabnosti izdelka.

 

www.lateliernana.com

IG: @latelier.nana

FB: Naná / @bynanairgolic

Ustvarjalna šivalnica – prepletanje krpic in nitk

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih