+386 (0)2 564 82 40

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

MCGR novice

USTVARJALNO - IZOBRAŽEVALNE DELAVNICE ZA OTROKE

03.08.2021
Vsak torek v avgustu, med 13.00 in 15.00 uro, odkrivamo trajnostne teme preko katerih se (na)učimo mnogo zanimivosti. Vsak ustvarjalni torek bo namenjen drugemu področju, ki bo obogatilo naš pogled na stvari in svet. 

Poskrbeli bomo, da bodo naše umetnine okolju prijazne in tako brez nepotrebnih odpadkov, ob tem pa bomo spoznavali tudi sami sebe. 

Ustvarjalno-izobraževalne delavnice so primerne za otroke med 5. in 12. letom starosti, udeležba je brezplačna. 

Predhodne prijave zbiramo do sobote na:
· info@mcgr.si 

· irgolic.nana@gmail.com

O mentorici:
Nana Irgolič je mlada umetnica, prof. likovne pedagogike, ki svojo kreativnost združuje s trajnostnim načinom življenja. Pri svojem ustvarjanju se osredotoča na problematiko hitre mode, odpadnega tekstila in na njegovo ponovno uporabo. S svojimi izdelki si prizadeva spodbujati odgovornejšo in trajnostno potrošnjo. Ljudem želi pokazati kako preprosto je nezanimivim predmetom vdihniti novo življenje in najti vrednost v starih stvareh.

Njena ustvarjalna praksa zajema ilustracije in slike narejene iz ostankov blaga, kot tudi z vezeninami olepšana vintage oblačila. Z njimi želi poudariti, da se tudi v rabljenih oblačilih lahko počutiš samozavestno, prijetno in pri tem razvijaš svoj lasten stil. Zmeraj stremi k drugačnosti in edinstvenosti, kar pa najlažje doseže kadar ostaja zvesta sama sebi (namig: cvetlice, pasteli in barve zelenja). 

Aktivno deluje tudi pri zavodu Rastišče - poligon za zelene ideje, kjer skupaj s skupino prostovoljk organizira razne izmenjevalnice (oblačil, igrač, šolskih potrebščin, sezonskih vrtičkarskih izdelkov,...), ustvarjalne delavnice in predava o trajnostnem načinu življenja. 

Se vidimo!
USTVARJALNO - IZOBRAŽEVALNE DELAVNICE ZA OTROKE

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih