logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

VRAŽJA LIZA

03.06.2017
V sodelovanju z Založbo Pivec za vas v Muzeju Špital pripravljamo predstavitev drugega zgodovinskega romana dr. Zlatke Rakovec-Felser Vražja liza Čarovnije v zraku, ki bo v soboto, 3. junija 2017, ob 18. uri v Špitalu.

Z avtorico se bo pogovarjala uredica Zala Stanonik. Ob tem bomo prisluhnili branju odlomkov iz knjige in glasbeni kulisi glasbe 17. stoletja. Seveda bomo našemu prijetnemu druženju ob koncu nazdravili z žlahtno radgonsko kapljico. Prepričani smo, da vam bo dogodek na poseben način popestril konec tedna.

Zgodovinski roman o štajerski plemkinji, baronici Elizabeti Katarini Wechsler, rojeni okrog leta 1606 v Gornji Radgoni, govori o odločnosti ženskega uma, zgodovinskim okoliščinam navkljub. S trdno roko je vladala z vrha trdnjave Riegersburg, ki jo je tedanji cesarski dvor po njeni zaslugi razglasil za najmogočnejšo utrdbo krščanstva v obrambi pred Turki na Štajerskem, ljudstvo pa je zato svoji vladarici skrivoma nadelo vzdevek »die schlimme Liesl«.

Prijazno vabljeni!
VRAŽJA LIZA

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih