logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

VRAŽJE ŽENSKE RADGONE

05.03.2021

Ob mednarodnem dnevu žensk, ki ga 8. marca praznujemo v približno 100 državah po svetu, pripravljamo posebno, spletno obeležitev.
Tokratni dogodek je nekoliko hudomušno naslovljen z Vražje ženske Radgone. Večplastnost pomena, ki ga naslov nosi, ni naključna. Ženske, ki so skozi zgodovino dvomile v družbene norme in klicale k njihovemu preseganju, so bile kaj kmalu oklicane za zahtevne, naporne, težke, nadležne, skratka vražje.
Obeležitev izpostavlja tudi spomin na ženske, ki so v tem prostoru bodisi s svojim načinom življenja ali s svojim delovanjem pustile poseben pečat. Sprehajali se bomo med močno in pripovedno bogato glasbo, ki jo izvaja ženska z ognjenimi lasmi, Vita Mavrič, in predstavili zgodbe 7 vražjih žensk. Ob zaključku pa še odprli razstavo svetovno priznane ter često nagrajene domače fotografinje Štefi P. Borko. Na tem sprehodu nas bo vodila Nika Škof.


Predvajanje v petek, 5. 3. 2021, ob 18. uri na Facebook strani Zavoda Kultprotur.

 

VRAŽJE ŽENSKE RADGONE

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih