+386 (0)2 564 82 40

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Grad Negova novice

ZA ČLOVEKA GRE

15.10.2021

Vabljeni na otvoritev razstave likovnih del, nastalih na Spomladanski likovni koloniji, posvečeni dr. Antonu Trstenjaku, z naslovom "Za človeka gre", ki bo v petek, 15. oktobra 2021 ob 18. uri v poročni dvorani gradu Negova.

Spomladi je ustvarjalno društvo Art klub 7 izvedlo mednarodno likovno kolonijo, ki je potekala v spomin akademiku dr. Antonu Trstenjaku.
Prizorišče dvodnevne kolonije je bilo v akademikovi rojstni vasi Rodmošci.
Sodelovalo je prek 30 umetnikov, članov in predstavnikov treh likovnih društev (Ustvarjalno društvo Art klub 7, Likovno društvo Gornja Radgona in Likovno društvo Sv. Jurij ob Ščavnici) ter gosti iz sosednje Avstrije. Kolonija, ki je potekala pod strokovnim mentorstvom akademske slikarke Aleksandre Fekonja, je bila tudi medgeneracijsko naravnana, saj so sodelovali tako otroci kot starostniki.
Namen organizatorja kolonije z nazivom "Za človeka gre" je bil, "z ustvarjalnostjo opozoriti na položaj posameznika - človeka, na krizo kulturne sfere, pa tudi na pomembnost kulturne dediščine ter povezati ljudi na prijazen in ustvarjalni način", je izjavila mentorica slikarskega srečanja.
Razstava bo v gradu Negova na ogled do konca oktobra.

Vabljeni!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prireditev bo potekala v skladu s priporočili NIJZ (PCT pogoj!). Hvala za razumevanje!

ZA ČLOVEKA GRE

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih