+386 (0)2 564 82 40

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Grad Negova novice

ZAJTRK PRI TRAJNOSTI

17.11.2020

35. zajtrk pri trajnosti
Kulturna in naravna dediščina za regionalne strategije pametne specializacije (RIS3)
17. November 2020, 09.30 - 12.00

___________________________________________________________________________________
Kaj je pametna specializacija in kako prispeva k trajnostnemu regionalnemu razvoju v Evropi? Kakšen je status raziskovalnih in inovacijskih strategij za pametno specializacijo (RIS3) in v kolikšni meri vključujejo kulturne in naravne vire?


35. zajtrk pri trajnosti združuje predstavnike institucij EU, kulturne strokovnjake, regionalne uradnike in deležnike na podeželju, da bi razpravljali o neraziskanih možnostih združevanja pametne specializacije s kulturno in naravno dediščino (CNH). Ko evropske regije revidirajo svoj RIS3 za novo programsko obdobje (2021–2027) in ker si Evropska komisija postavlja ambiciozne cilje za zeleno okrevanje, je pravi trenutek, da ponovno preučimo, kako lahko naložbe v raziskave in inovacije za CNH prispevajo k gradnjo trajnostne prihodnosti za vse. Udeleženci tega spletnega dogodka bodo bolje razumeli trenutni razvoj regionalnih strategij pametne specializacije in pridobili ključne vpoglede v to, kako lahko lokalne kulturne dobrine vodijo razvojne programe, ki jih vodijo inovacije.
35. zajtrk pri trajnosti na spletu prireja ICLEI Europe v okviru programa RURITAGE, projekta Horizon2020, ki podeželska območja spreminja v laboratorije, ki kulturno in naravno dediščino prikazujejo kot gonilo regeneracije.

Govorniki:
● Laurent de Mercey, Evropska komisija, Enota za pametno in trajnostno rast (GD REGIO)
● Maciej Hofman, uradnik za politiko, Kultura - Kulturni in ustvarjalni sektor (GD EAC)
● Alessandro Rainoldi, vodja enote za teritorialni razvoj, Skupno raziskovalno središče (Evropska komisija)
● prof. Fusco Girard, izredni profesor na IRISS - Inštitut za raziskave o inovacijah in razvojnih storitvah (Italija)
● prof. Simona Tondelli, redna profesorica za urbanistično in regionalno načrtovanje, Univerza v Bologni, koordinatorka projekta RURITAGE
● Gumersindo Bueno Benito, generalni direktor za kulturno dediščino, regija Castilla y León (Španija)
● Gabriela Macoveiu, direktorica oddelka za komunikacijo, inovacije in zunanje sodelovanje pri Agenciji za regionalni razvoj severovzhodnih držav (Romunija)


Če se želite pridružiti dogodku, se prijavite tukaj: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSfulf-iU.../viewform.
Več informacij: Stephania Xydia, uradnica za upravljanje in socialne inovacije, ICLEI Europe - stephania.xydia@iclei.org

ZAJTRK PRI TRAJNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih