+386 (0)2 564 82 40

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Grad Negova novice

ZELIŠČARSKO PREDAVANJE: ČUDOVITI SVET ZELIŠČ Z LOVROM VEHOVARJEM

27.10.2021

Ljudje in rastline smo neločljivo povezani. Od najstarejših časov pa do danes smo ljudje sodelovali z rastlinami. Ljudje smo jih nabirali, sadili, razširjali, žlahtnili in gojili, one pa so nam dajale hrano, zavetje, toploto, zdravje in veselje. Na predavanju se bomo sprehodili po čudovitem svetu zelišč. Razgledovali se bomo po pisanih združbah rastlin na vrtovih in v naravi ter se ustavili pri zeliščih, ki so s svojimi posebnimi lastnostmi očarale naše prednike, jim dale snov za mite in legende, jim pomagale v težkih časih in jih razvajale v lepših.

Vabljeni na popotovanje v čudoviti svet zelišč. Sreda, 27. 10. 2021, ob 15. uri na gradu Negova! Udeležba brezplačna.

 

Predavanje bo potekalo v okviru projekta RURITAGE, ki je evropski raziskovalni projekt. Ta si prizadeva preobraziti podeželska območja v smeri trajnostnega razvoja in izboljšati potencial njihove izjemne kulturne ter naravne dediščine. Del te zgodbe smo tudi mi.

____________________

Dogodek bo izveden v skladu s trenutno veljavnim Odlokom o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki določa, da se lahko javnih  prireditev udeležijo le osebe s potrdilom o negativnem testu, cepljenju ali prebolelem covidu 19 (PCT pogoj) in priporočili NIJZ.

ZELIŠČARSKO PREDAVANJE: ČUDOVITI SVET ZELIŠČ Z LOVROM VEHOVARJEM

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih