+386 (0)2 564 82 40

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

ZGODBA IZ NAŠE ULICE

01.12.2020

Letošnja zima, zlasti adventni čas je še posebej naklonjen pripovedovanju in izmenjavi anekdot. Zaupajte nam svojo in jo delite. Z drobnimi veselji si lepšajmo to posebno obdobje, ki bo minilo, kakor vse drugo. Ostale pa bodo zgodbe.

Preden je v domove naših prednikov vstopil radio, preden se je odprl vaški/mestni kino, in preden se je v naših domovih ustoličila televizija, so si ljudje dolge zimske večere pogosto krajšali s petjem in pripovedovanjem zgodb ob skupnih opravilih. S tehničnim razvojem skupna opravila vse bolj zamirajo, ljudje vseh starosti pa pe vedno radi prisluhnemo navdušujočim zgodbam.

V posebnih okoliščinah, ko se te zimske dni zadržujemo v varnem domačem zavetju, lahko moderno tehnologijo uporabimo za virtualna srečevanja in pričevanja. Gotovo tudi vi poznate kakšno zanimivo anekdoto iz domačih logov, ki bi jo lahko podelili z drugimi. Kako je včasih bilo pri vas, kaj se vam je zanimivega dogodilo v vaši ulici/vašem kraju, da se tega še danes z veseljem, s ponosom spominjate.

Vabimo vas, da nam zgodbo zaupate. Vaše pisne prispevke, ki naj ne bodo daljši od 1500 znakov, nam pošljite na naš e-naslov info@tic-radgona.si. Objavljeni bodo zgolj avtorizirani prispevki, ki jih bomo predhodno po potrebi lektorirali. Vsak avtor lahko pošlje največ 3 prispevke.

Zgodbe bomo objavili v tedenskih TICovih spletnih novičnikih/napovednikih.

Avtorji prejmejo v zahvalo tudi po 1 brezplačno vstopnico za ogled muzeja Špital in gradu Negova.

Da vam olajšamo delo, smo pripravili ustrezno predlogo, ki jo prilagamo.

Dajmo zgodbam priložnost!

Predloga za anekdoto

 

 

ZGODBA IZ NAŠE ULICE

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih