logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

ZGODBARKA PRIPOVEDUJE: Kako je čarovnica pregnala lovce na zmaje, otroška predstava (2+)

20.08.2022

Radgonska noč je praznik tudi za naše najmlajše. V soboto, 20. avgusta 2022, ob 17. uri se bomo podali na napeto in zabavno pustolovščino s čarovnico Ukanarko ter skušali zaščititi majhne zmajčke. Vstop prost!

Zgodbarka pripoveduje: Kako je čarovnica pregnala lovce na zmaje je pripovedno-glasbena predstava za otroke vseh starosti. Čarovnica Zgodbarka ima staro knjigo, iz katere pripoveduje čarovniške zgodbe. Ker je Ljubljana zmajevo mesto, bo občinstvu povedala zgodbo o tem, kako je čarovnica Ukanarka pregnala lovce na zmaje. Stara Ukanarka živi v hiši sredi gozda in kuha magične napoje. Mimo njene hiše vodi pot na sever, kjer zmajevke valijo svoja jajca in po gozdu se plazijo divji lovci, ki hočejo ukrasti jajca, da bi jih drago prodali. Ukanarka jim nastavlja čarovniške pasti, da bi zaščitila male zmajčke.

Zgodbarka pripoveduje: Kako je čarovnica pregnala lovce na zmaje je avtorska predstava Alje Bulič, ki ustvarja večletni projekt Čarovniški Blues, v okviru katerega je nastalo več otroških predstav - Magična knjiga, Magični uroki in Magična povorka. V novi pripovedni predstavi razkriva zgodbe o čarovnicah iz mesta Plamen in otrokom prenaša izročilo pripovedništva v sodobni gledališki podobi. 


Avtorica in izvajalka: Alja Bulič
Glasba: Peter Lebar
Zvočna podoba: Darko Toromanoski
Scenografija: Inti Šraj
Lutka: Zanda Priedite
Kostumografija: Vintage Petruša
Tehnična podpora: Januš Aleš Luznar
Oblikovanje: Sabell-Christina Fabian
Foto: Sara Isa Djukanović
Produkcija: Čarovniški Blues/Zavod Gamayuna

ZGODBARKA PRIPOVEDUJE: Kako je čarovnica pregnala lovce na zmaje, otroška predstava (2+)

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih