+386 (0)2 564 89 07

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Kultprotur novice

ZLATKO ŠAJHAR: NAGAJIVKE

07.03.2022

Zlatko Šajhar, dolgoletni popotnik, je v razstavi, ki jo posveča ženskam ob njihovem prazniku, postavil na ogled ženske obraze iz Evrope, Afrike in Azije.

"Strastnega popotnika - skorajda ni koščka zemlje, ki ga ne bi obiskal, na potovanjih vedno spremlja fotoaparat. Na
predstavitvah njegovih popotovanj lahko vidimo mnoge zanimive fotografije arhitekture, krajine in seveda portrete, ki so tista pikica na i, ko začutiš, kako ljudje živijo. Ljudje, ki nimamo poguma za takšna popotovanja, lahko uzremo obraze, ne samo tistih iz bogatih mest, temveč tudi tiste, ki jim danes uspe živeti še na dokaj naraven način in se jim moraš znati približati. Na obrazih se zarisujejo starost, kultura, način življenja, lepota. In kaj je skupnega
vsem tem ženskam na fotografijah? Skupno jim je to, da nosijo notranjo lepoto, ki žari, ne glede na to, kakšne barve je koža. Ni grdega obraza, ta ne obstaja.

Malo je moških, ki razumejo ženski boj za emancipacijo, a Zlatko je zagotovo eden teh. In ravno zato je otvoritev razstave v mesecu marcu," v spremni besedi navaja mag. Saša Bezjak.


Prijazno vabimo na odprtje fotografske razstave in druženje z avtorjem v ponedeljek, 7. 3. 2022, ob 19.00, ki bo v galeriji Doma kulture.

Razstava bo na ogled ves mesec.

ZLATKO ŠAJHAR: NAGAJIVKE

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih