logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

slika

Dobrodošli v Gornji Radgoni

Gornja Radgona, mesto sejmov in penine, leži v severovzhodni Sloveniji in vzdolž reke Mure meji na sosednjo Avstrijo. V občini so po najlepših pobočjih in slemenih goric zasajeni vinogradi, ki vinorodni pokrajini nad Gornjo Radgono dajejo še posebej lep videz. Naravne danosti v Gornji Radgoni ponujajo aktivne počitniške programe in športna doživetja v vseh letnih časih, na reki Muri raftanje in splavarjenje, jezera ponujajo ribištvo, razviti so kolesarjenje, tenis in pohodništvo. Mesto utripa v živahnem ritmu kulture. Posebna doživetja pa ponujajo destinacije na Apolonijini poti. Apolonija je bila zeliščarka, obsojena čarovništva, danes pa prevzema vlogo priprošnjice za zdravje in ljubezen. Na Apolonijini poti lahko obiščemo številne vinske kleti in v njih poskušamo izvrstne penine in vina, občudujemo kulturno dediščino, izvire slatine ali pa uživamo v flori in favni na učni poti Lisjakove struge ob reki Muri, ki je še poseben raj za oddih v naravi in za ribiče. Številni mednarodne sejemske prireditve in kulturni dogodki privabljajo obiskovalce z obeh strani meje (Petrovo, Kresovanje, Radgonska noč, Leopoldovo, Martinovanje...). Si upate privezati čarobni trakec za izpolnitev svojih srčnih želja na Apolonijino popotno palico? Ste si že kdaj nadeli skrivnostno Negovsko čelado? Prisluhnili zgodbam in sledem v varnem zavetju edinstvenega Špitala? Ste že poskusili žlahtno zlatnino in srebrnino v Kleti pod slapom? Ali se ustavili ob vrelcu življenja? Vas mika poskusiti katero od pristnih prleških dobrot ali pa svežino izvrstnega butičnega piva? Iščete zgolj miren kotiček ob vodi, pešpot skozi zelenilo, za kratek odmik od vsakdanjega hrupa in vrveža? Razlogov za obisk je mnogo. Spoznajte in doživite čarobnosti mesta sejmov in penine.

Zadnje novice

KOLEDAR PRIREDITEV: NOVEMBER IN DECEMBER 2023 V OBČINI GORNJA RADGONA

01nov2023
Izšel je Koledar prireditev: november in december 2023 v občini Gornja Radgona. V tiskani verziji prav kmalu na običajnih distribucijskih mestih, na spletu pa je dostopen na POVEZAVI (klik). Preberi več...

KOLEDAR PRIREDITEV: SEPTEMBER IN OKTOBER 2023 V OBČINI GORNJA RADGONA

31avg2023
Izšel je Koledar prireditev: september in oktober 2023 v občini Gornja Radgona. V tiskani verziji prav kmalu na običajnih distribucijskih mestih, na spletu pa je dostopen na POVEZAVI (klik).

Vabljeni k listanju ter obisku prireditev! Preberi več...

DAN SOLIDARNOSTI v občini Gornja Radgona

14avg2023
DAN SOLIDARNOSTI - ponedeljek, 14. 8. 2023, v občini Gornja Radgona s povabilom na dobrodelni pohod za Pomoč POPLAVE 2023 ter zbiranjem prostovoljnih prispevkov v mestnem parku od 8.00-12.00. Preberi več...

KOLEDAR PRIREDITEV: JUNIJ, JULIJ IN AVGUST 2023 V OBČINI GORNJA RADGONA

01jun2023
Izšel je Koledar prireditev: junij, julij in avgust 2023 v občini Gornja Radgona. V tiskani verziji prav kmalu na običajnih distribucijskih mestih, na spletu pa je dostopen na POVEZAVI (klik).

Vabljeni k listanju ter obisku prireditev! Preberi več...

KOLEDAR PRIREDITEV: APRIL IN MAJ 2023 V OBČINI GORNJA RADGONA

01apr2023
Izšel je Koledar prireditev: april in maj 2023 v občini Gornja Radgona. V tiskani verziji prav kmalu na običajnih distribucijskih mestih, na spletu pa je dostopen na POVEZAVI (klik).

Vabljeni k listanju ter obisku prireditev! Preberi več...
Zadnji dogodki
Umetniške delavnice

Umetniške delavnice

07.12.2023 17.00 - 20.00 Atelje Art kluba 7
8. Pravljično mesto

8. Pravljično mesto

07.12.2023 16.00 - 18.00 Prostor pred Mladinskim centrom Gornja Radgona
Božična kmečka tržnica

Božična kmečka tržnica

08.12.2023 8.00 - 18.00 Ploščad pred Mladinskim centrom Gornja Radgona
Odprtje razstave Fotokluba Proportio divina Gornja Radgona: V zlatem rezu 2023

Odprtje razstave Fotokluba Proportio divina Gornja Radgona: V zlatem rezu 2023

08.12.2023 18.00 Galerija Doma kulture Gornja Radgona
Naši partnerji

      

     

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih