+386 (0)2 564 89 07

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

slika

Dobrodošli v Gornji Radgoni

Gornja Radgona, mesto sejmov in penine, leži v severovzhodni Sloveniji in vzdolž reke Mure meji na sosednjo Avstrijo. V občini so po najlepših pobočjih in slemenih goric zasajeni vinogradi, ki vinorodni pokrajini nad Gornjo Radgono dajejo še posebej lep videz. Naravne danosti v Gornji Radgoni ponujajo aktivne počitniške programe in športna doživetja v vseh letnih časih, na reki Muri raftanje in splavarjenje, jezera ponujajo ribištvo, razviti so kolesarjenje, tenis in pohodništvo. Mesto utripa v živahnem ritmu kulture. Posebna doživetja pa ponujajo destinacije na Apolonijini poti. Apolonija je bila zeliščarka, obsojena čarovništva, danes pa prevzema vlogo priprošnjice za zdravje in ljubezen. Obiskovalci lahko prevozijo Apolonijino pot s turističnim vlakom, obiščejo številne vinske kleti in v njih poskušajo izvrstne penine in vina, občudujejo kulturno dediščino (grad Negova), izvire slatine ali pa uživajo v flori in favni na učni poti Lisjakove struge ob reki Muri, ki je še poseben raj za oddih v naravi in za ribiče. Številni mednarodne sejemske prireditve in kulturni dogodki privabljajo obiskovalce z obeh strani meje (Petrovo, Kresovanje, Radgonska noč, Leopoldovo, Martinovanje...). Si upate privezati čarobni trakec za izpolnitev svojih srčnih želja na Apolonijino popotno palico? Ste si že kdaj nadeli skrivnostno Negovsko čelado? Prisluhnili zgodbam in sledem v varnem zavetju edinstvenega Špitala? Ste že poskusili žlahtno zlatnino in srebrnino v Kleti pod slapom? Ali se ustavili ob vrelcu življenja? Vas mika poskusiti katero od pristnih prleških dobrot ali pa svežino izvrstnega butičnega piva? Iščete zgolj miren kotiček ob vodi, pešpot skozi zelenilo, za kratek odmik od vsakdanjega hrupa in vrveža? Razlogov za obisk je mnogo. Spoznajte in doživite čarobnosti mesta sejmov in penine.

Zadnje novice

KOLEDAR PRIREDITEV: FEBRUAR IN MAREC 2023 V OBČINI GORNJA RADGONA

01feb2023
Izšel je Koledar prireditev: februar in marec 2023 v občini Gornja Radgona. V tiskani verziji prav kmalu na običajnih distribucijskih mestih, na spletu pa je dostopen na POVEZAVI (klik).

Vabljeni k listanju ter obisku prireditev! Preberi več...

KMEČKA TRŽNICA IN KMEČKA TRŽNICA NA MEJI V 2023

06jan2023
Tudi v 2023 bodo petki rezervirani za oskrbo z lokalnimi dobrotami na Kmečki tržnici na Trgu svobode v Gornji Radgoni. In kar je še bolje: pridružuje se ji še sobotna Kmečka tržnica na meji! Preberi več...

KOLEDAR PRIREDITEV: JANUAR 2023 V OBČINI GORNJA RADGONA

01jan2023
Izšel je Koledar prireditev: januar 2023 v občini Gornja Radgona. V tiskani verziji prav kmalu na običajnih distribucijskih mestih, na spletu pa je dostopen na POVEZAVI (klik).

Vabljeni k listanju ter obisku prireditev! Preberi več...

VESELE BOŽIČNE PRAZNIKE IN SREČNO NOVO LETO

31dec2022

Odbije polnoč in leto mine. Podarja izkušnje, uspehe, spomine. Odbije polnoč, poti so odprte za upe, želje in nove načrte!
Vesele božične praznike in srečno novo leto vam želi ekipa KULTPROTURa!

Preberi več...

POZIV K POSREDOVANJU PODATKOV ZA LETNI KOLEDAR PRIREDITEV V OBČINI GORNJA RADGONA ZA LETO 2023

23dec2022
Vsa društva, zavode, zveze, organizacije in druge organizatorje dogodkov/prireditev na območju občine Gornja Radgona pozivamo k posredovanju podatkov za letni koledar prireditev 2023. Preberi več...
Zadnji dogodki
Zimske ustvarjalne delavnice z Art klub 7

Zimske ustvarjalne delavnice z Art klub 7

31.01.2023 9.00 - 13.00 Ljutomerska cesta 1, Gornja Radgona
Ustvarjalna delavnica v izvedbi Dane Štrucelj

Ustvarjalna delavnica v izvedbi Dane Štrucelj

31.01.2023 9.00 - 11.00 Zavod Vitica, Partizanska c. 15, Gornja Radgona
Počitniška delavnica: Fraktalna risba

Počitniška delavnica: Fraktalna risba

31.01.2023 9.00 - 11.00 Zavod Vitica (bivša poročna dvorana), Gornja Radgona
Zimske ustvarjalne delavnice z Art klub 7

Zimske ustvarjalne delavnice z Art klub 7

01.02.2023 9.00 - 13.00 Ljutomerska cesta 1, Gornja Radgona
Zimske počitnice - ustvarjalne delavnice

Zimske počitnice - ustvarjalne delavnice

01.02.2023 14.00 - 16.00 Mladinski center Gornja Radgona
Naši partnerji

      

     

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih