logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

slika

Dobrodošli v Gornji Radgoni

Gornja Radgona, mesto sejmov in penine, leži v severovzhodni Sloveniji in vzdolž reke Mure meji na sosednjo Avstrijo. V občini so po najlepših pobočjih in slemenih goric zasajeni vinogradi, ki vinorodni pokrajini nad Gornjo Radgono dajejo še posebej lep videz. Naravne danosti v Gornji Radgoni ponujajo aktivne počitniške programe in športna doživetja v vseh letnih časih, na reki Muri raftanje in splavarjenje, jezera ponujajo ribištvo, razviti so kolesarjenje, tenis in pohodništvo. Mesto utripa v živahnem ritmu kulture. Posebna doživetja pa ponujajo destinacije na Apolonijini poti. Apolonija je bila zeliščarka, obsojena čarovništva, danes pa prevzema vlogo priprošnjice za zdravje in ljubezen. Na Apolonijini poti lahko obiščemo številne vinske kleti in v njih poskušamo izvrstne penine in vina, občudujemo kulturno dediščino, izvire slatine ali pa uživamo v flori in favni na učni poti Lisjakove struge ob reki Muri, ki je še poseben raj za oddih v naravi in za ribiče. Številni mednarodne sejemske prireditve in kulturni dogodki privabljajo obiskovalce z obeh strani meje (Petrovo, Kresovanje, Radgonska noč, Leopoldovo, Martinovanje...). Si upate privezati čarobni trakec za izpolnitev svojih srčnih želja na Apolonijino popotno palico? Ste si že kdaj nadeli skrivnostno Negovsko čelado? Prisluhnili zgodbam in sledem v varnem zavetju edinstvenega Špitala? Ste že poskusili žlahtno zlatnino in srebrnino v Kleti pod slapom? Ali se ustavili ob vrelcu življenja? Vas mika poskusiti katero od pristnih prleških dobrot ali pa svežino izvrstnega butičnega piva? Iščete zgolj miren kotiček ob vodi, pešpot skozi zelenilo, za kratek odmik od vsakdanjega hrupa in vrveža? Razlogov za obisk je mnogo. Spoznajte in doživite čarobnosti mesta sejmov in penine.

Zadnje novice

KOLEDAR PRIREDITEV: JUNIJ, JULIJ IN AVGUST 2024 V OBČINI GORNJA RADGONA

01jun2024
Izšel je Koledar prireditev: junij, julij in avgust 2024 v občini Gornja Radgona. V tiskani verziji prav kmalu na običajnih distribucijskih mestih, na spletu pa je dostopen na POVEZAVI (klik).

Vabljeni k listanju ter obisku prireditev! Preberi več...

Koledar prireditev: april in maj 2024 v občini Gornja Radgona

01apr2024
Izšel je Koledar prireditev: april in maj 2024 v občini Gornja Radgona. V tiskani verziji prav kmalu na običajnih distribucijskih mestih, na spletu pa je dostopen na POVEZAVI (klik).

Vabljeni k listanju ter obisku prireditev! Preberi več...

Vstopnice za EDINI PRAVI FAŠENK

09feb2024
Edini pravi Fašenk se vrača v Gornjo Radgono. Petek, 9. februar 2024, od 20. ure dalje na sejmišču v Gornji Radgoni z Tabuji, Novimi fosili in Zlato žilo. Vstopnice pa že na voljo v vašem TIC Gornja Radgona! Preberi več...

Koledar prireditev: februar in marec 2024 v občini Gornja Radgona

01feb2024
Izšel je Koledar prireditev: november in december 2023 v občini Gornja Radgona. V tiskani verziji prav kmalu na običajnih distribucijskih mestih, na spletu pa je dostopen na POVEZAVI (klik).

Vabljeni k listanju ter obisku prireditev! Preberi več...

KMEČKA TRŽNICA IN KMEČKA TRŽNICA NA MEJI V 2024

10jan2024
Tudi v letu 2024 bodo petkovi dopoldnevi rezervirani za oskrbo z lokalnimi dobrotami na Kmečki tržnici na Trgu svobode v Gornji Radgoni, sobotni pa na Kmečki tržnici na meji v Parku ob Muri. Ker podpiramo domače! Preberi več...
Zadnji dogodki
Likovne delavnice za otroke

Likovne delavnice za otroke

16.07.2024 17.00 - 19.00 Atelje Art kluba 7
Poletni piknik s svojci

Poletni piknik s svojci

17.07.2024 13.30 Dom starejših občanov Gornja Radgona
Kmečka tržnica

Kmečka tržnica

19.07.2024 8.00 - 12.00 Trg Svobode
Otroška noč

Otroška noč

19.07.2024 Gasilska cesta 2, Gornja Radgona
Naši partnerji

      

     

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih