logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Gornja Radgona

Gornja Radgona, mesto sejmov in penine, leži v severovzhodni Sloveniji in vzdolž reke Mure meji na sosednjo Avstrijo. V občini so po najlepših pobočjih in slemenih goric zasajeni vinogradi, ki vinorodni pokrajini nad Gornjo Radgono dajejo še posebej lep videz.
Grb občine Gornja Radgona
Grb občine Gornja Radgona ima obliko ščita, ki je spodaj zaokrožen, zgoraj pa sta stranici spiralno zaviti. Razdeljen je na tri polja: zgornje levo polje je rumene barve z vzhajajočim soncem in predstavlja sončno srečno deželo Slovenskih goric, zgornje desno polje je bele barve z grozdom, kar pomeni ekološko značilnost pokrajine, spodnje polje je modre barve s petimi valovitimi črtami in predstavlja mejno reko Muro.
Zastava občine je sestavljena iz dveh horizontalno ležečih, enako velikih barvnih ploskev, ki ju razmejuje bela črta. Zgornja ploskev zastave je rumene, spodnja pa zelene barve. Predstavljajo sonce, zorenje grozdja ter griče, značilne za to pokrajino. Grb leži na sredini prve polovice zastave
Občinski praznik v Gornji Radgoni obeležujemo za časa trgatve, setve in spravila pridelkov, 1. oktobra.

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih