logo

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Raziščite Gornjo Radgono Igra na prostem

Pripravljeni na pustolovščino? Pomagajte Apoloniji najti njenega predragega Popra in ob tem spoznajte Gornjo Radgono!

Ste že spoznali znamenito Apolonijo? Nekoč so ljudje mislili, da je čarovnica, ker je lahko ljudi in živali pozdravila s posebnimi zeliščnimi mešanicami in napoji, ki jih je naredila. Čeprav to ni bilo nikoli dokazano, je živela zelo dolgo, zato je morda na njej vendarle nekaj čarobnega!?
Zanimivo je, da čeprav dejansko ni čarovnica, je ljubiteljica in lastnica črnega mačkona z imenom Poper, ki se je znašel v težavah. Na kmetijo, kjer živita Apolonija in Poper, se je preselila nova soseda. Zelo je prijazna, ima pa oranžnega mačkona Pelina, ki je pravi falot. Vedno nagaja Popru in ga izziva, da mora narediti kaj porednega.
Včeraj je Pelin v Apolonijini kleti, kjer suši vsa zelišča in izdeluje zdravila, stisnil Popra v kot, ter ga izzval, da razbije nekaj stekleničk. Poper kot dober in prijazen mačkon tega ni želel storiti, zato mu je predlagal, da ušpiči kaj drugega, porednega. Toda Poper tega še vedno ni želel storiti. Pelina je to tako razjezilo, da je prijel Popra za rep in ga povlekel čisto blizu ognja ter mu zagrozil, da če ne popije zdravilnega napoja, ki se hladi v bližini, mu bo vtaknil rep v ogenj. Res je zelo, zelo poreden mačkon, ta Pelin!
In tako je Poper popil napoj, ki ga je čisto zmešal. Apolonija ga je pripravljala v prav posebne namene, a ne za mačke! Kot nor je stekel proti mestu ter imel na poti vse vrste čudnih prividov. Sedaj se skriva, saj se boji. Skriva se pred Pelinom in pred čudnimi stvarmi, ki jih vidi. Apolonija je, ko je stopila v klet, takoj zagledala prazno stekleničko z zeliščnim napojem, zato je zelo zaskrbljena zaradi Popra. Nemudoma se je lotila izdelave protistrupa, da bi preprečila učinke tega, ki ga je Poper popil.
Na srečo ima Poper, prav tako kot Apolonija, nekaj zelo posebnih sposobnosti in mu je uspelo narisati zemljevid z namigi, kje se skriva. Apolonija potrebuje vašo pomoč, da te izzive reši in najde svojega predragega ljubljenčka.

Zemljevid, ki ga ja pripravil Poper, si lahko zagotoviš v TIC-u Gornja Radgona, Špitalu ali na gradu Negova, lahko pa ga natisneš tudi doma. Dostopen je na povezavi: RAZIŠČI GORNJO RADGONO.

Naj se pustolovščina prične!

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih